Sarbatorile stiu ca-s fericite…dar tu?

Craciun. Magie. Bucurie. Liniste pentru suflet. Aud, des, cum mi se spune “Sarbatori Fericite“, sau “Craciun Fericit“. Ma pune pe ganduri urarea asta! Am citit, acum cateva zile, ca “oamenii trebuie sa fie fericiti, nu sarbatorile” si tare mi-a placut!

Da, oameni dragi! Avem sarbatori fericite, insa sufletul ne este trist si obosit; avem mese imbelsugate, insa uitam sa ne gandim la cei care nu au ce pune pe masa; avem cadouri scumpe, insa nu suntem multumiti; avem brazi mari, naturali, impodobiti dupa ultima moda; cu toate astea, nu simtim magia Cracinului, ci mai degraba ne straduim sa fim mai buni decat ceilalti. Am muncit din greu pentru acest Craciun, am curatat toata casa, am cumparat mancare si bautura cat sa ne ajunga pentru o luna, am mancat si am baut pana cand ni s-a facut rau. Nu toti, insa, hai sa recunoastem, ne regasim cu totii in aceasta descriere, pentru ca…”asa se face“.

Am intrebat, o data, pe cineva, de ce trebuie gatita atata si atata mancare? Raspunsul a fost scurt si la obiect…”pentru ca asa se face“.
Asa se face“, am stat si m-am gandit. Avem “sarbatori fericite“, pentru ca “asa se face“, insa sufletul ne este pustiit. Am uitat sa ne facem pe noi fericiti, urmand ceea ce ne-a invatat societatea si, implicit, biserica – singurul nostru tel este sa facem sarbatorile fericite. Oameni dragi, nu uitati: “oamenii trebuie sa fie fericiti, nu sarbatorile!

Sursa poza: arhiva proprie

De cativa ani am realizat ca sarbatorile sunt despre oameni, despre suflet, despre colinde cantate in familie, despre brazi de plastic. Pentru ca brazii naturali, o data taiati si luati in casa pentru a-i impodobi, sunt chinuiti. Si vor muri. Sarbatorile sunt despre a darui, familiilor defavorizate, cadouri. Despre a darui cadouri mici, dar cu suflet mare. Despre a zambi cu sufeltul, despre a uita de batai, razboaie si alte filme ce intriga la violenta. Despre a invata copiii ca Mos Craciun traieste, prin sufletul fiecaruia dintre noi.

Luna decembrie, pentru mine, este luna ce imi impodobeste sufletul cu cele mai frumoase daruri. Cu pace, bucurie nemasurata, iubire, zambete, colinde, atmosfera magica a Craciunului si cu zapada, atata cat e sa fie! Pentru mine, 1 decembrie nu este doar Ziua Romaniei. De cativa ani, pe 1 decembrie eu impodobesc bradutul artificial si casuta pentru Craciun. Din 1 decembrie incep sa ascult colinde, sa fac cadouri familiilor defavorizate de la sate si sa ma uit la filme de Craciun; si ma bucur de atmosfera magica pana pe 1 martie. Pentru mine, iarna este o bucurie. Fiecare zi din cele trei luni imi este sarbatoare; imi umple sufletul cu bucurie.

Imi place sa daruiesc cadouri handmade si sa primesc cadouri de suflet, ieftine si frumoase. Unul dinre cadourile primite este o scrisoare foarte foarte frumoasa, ce mi-a fost trimisa prin posta si mi-a reamintit cat sunt de binecuvantata cu prieteni minunati. Va las, mai jos, scrisoarea, pentru a o citi si pentru a va impodobi, sufletul, cu un cadou magic.

Sursa poza: arhiva proprie

Oameni dragi, haideti sa ne deschidem ochii sufletului, Craciunul nu este ceea ce ne invata societatea. Craciunul este iubire, liniste, mese normale in familie si alaturi de prieteni, in jurul carora sa stam, sa vorbim, sa ne uiam la filme frumoase, sa ascultam colinde, sa ne jucam, sa radem, sa cantam. Craciunul este despre a sta cu noi insine, seara, la un pahar de vin cald. Despre a vorbi cu sufletul nostru si despre a ne imbratisa. Despre a ne spune cat suntem de frumosi si de linistiti. Despre a ne ierta si a ne impaca cu noi insine.

Sarbatorile stiu ca-s fericite…dar TU?

Furtuna de Emotii
Adelina Anca F.

Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
18Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasa-mi o amintire :)