Casuta izvorata din sufletul meu

Bucuresti. Casa mea, de cand m-am nascut. Am crescut la “umbra” blocurilor gri, mari, sfidatoare. Ici, colo, cate un copac. Tin minte, ca si cum ar fi fost ieri: adoram sa zburd prin iarba, sa ma joc cu copacii, sa ingan pasarile, sa gadil florile. Copila fiind, tanjeam dupa natura, dupa parcuri, dupa munte si dupa mare. Tanjeam dupa frumos.

Imi aduc aminte desenul animat “Franklin“. Ma uitam, cu mare drag, la fiecare episod. Adoram casutele acelea micute, veneram natura in care “traiau” prietenii mei de acolo, din televizor. Mi-am dorit, inca de atunci, sa traiesc intr-o asemenea casuta si intr-un asa orasel. Din fericire, destinul mi-a indeplinit dorinta si am ajuns sa imi traiesc visul…insa undeva in strainatate. Aici, am invatat ce inseamna sa traiesti intr-o casa. O casuta micuta, cu etaj, frumoasa si intimza. O casuta cu gradina in spate; si cu iarba, copaci, flori. Aici, am invatat ce inseamna sa traiesc intr-un oras in care natura predomina.

Imi doresc enorm de mult sa imi construiesc o asa casuta si in Bucuresti. Intr-o zona cu verdeata. Nu vreau sa mai stau la bloc, m-as simti ca un…chibrit intr-o cutiuta. Vreau sa am spatiu, verdeata, curte, pomi, flori. Vreau sa am un catel si o pisicuta care sa alerge, vioi, prin curte. Iar copiii vreau sa creasca in natura. Vreau sa ii invat, in intimitatea caminului nostru, ca trebuie sa respecte natura, sa se bucure de ea; sa admire stelele, sa lasa soarele sa ii mangaie si sa invete ca, dupa orice ploaie, oricat de apriga, va iesi curcubeul.

Cu ceva timp in urma, am aflat de serviciile AIA. Echipa ajuta viitorul locatar sa treaca atat prin toate etapele construirii si/sau a renovarii casei, cat si prin pregatirea actelor corespunzatoare.

Din echipa AIA, face parte si un evaluator ANEVAR (Asociatia NAtionala a Evaluatorilor Autorizati din Romania), ce poate calcula valoarea constructiei in orice moment al lucrarii.

Sursa poza: https://www.aia-proiect.ro

Imi doresc o casa exact ca aici. Cu etaj. Cu o curte mica in fata si una mai mare, in spate. Cu semineu. Imi doresc ca, in exterior, peretii sa imita caramida. Vreau ferestre mari, luminoase.
Vreau un ring de dans pentru sufletul meu. In casuta mea vreau sa am camere micute, insa destul de incapatoare. Nu sunt adepta luxului, pentru ca stiu ca m-as pierde de mine. Vreau, pur si simplu, o casuta in care fiecare coltisor sa-mi fie raza de soare. Vreau un camin, in care sa imi pot aduce oamenii dragi. In care sa le pot gati, sa pot pregati o cafea calda, un ceai aromat sau un vin fiert, bun. Vreau un camin in care sa imi cresc animalele ce imi sunt prieteni de suflet.
Vreau un camin pentru familia mea. Petru iubitul meu si pentru viitorul copil; sau viitorii copii.

Foarte importante sunt cele doua curti. Ma visez stand la umbra unui nuc; sau imbratisand un tei. Imi doresc un foisor simplu, frumos, pentru zilele ploioase – ador ploaia si ma reincarc pozitiv ori de cate ori ii ascult muzica. Vreau sa am curtea din spate plina cu iarba naturala. Cu copaci, foisor si flori. Multe flori. Iar curtea din fata vreau sa fie aidoma unei gradini japoneze, cat se poate de simpla.

Echipa AIA proiect ofera personal specializat in realizarea de proiecte case

Atunci cand iti doresti sa construiesti casa visurilor, este foarte important sa incepi prin a vorbi, deschis, cu echipa aleasa. Acesta este cel mai important pas si te sfatuiesc sa stai de vorba atata timp cat ai nevoie, pentru a fi lucrurile clare, pentru ambele parti. Acum, chiar acum, iti expui visul tau. Casa ta incepe, deja, sa ia forma mult visata. Stai, la acest pas, cat de mult este nevoie. Esti multumit/a cu rezultatul? Este timpul sa…
…Vezi documentele preliminare. Echipa ti le va prezenta, acesta fiind momentul in care visul tau ia o forma fizica: proiectul de casa, in forma incipienta. Dupa ce TU esti multumit/a cu proiectul de casa si acesta este finalizat, urmeaza…
…Sa primesti proiectul complet pentru viitoarea ta casa, ce va contine atat detalii referitoare la arhitectura, structura, instalatii, cat si recomandari pentru a obtine autorizatia de construire.

Sursa poza: https://www.aia-proiect.ro

Imi doresc ca, in cativa ani, sa realizez, impreuna cu echipa AIA, un proiect de casa; imi doresc sa vad cum visul meu prinde aripi catre lumea mea reala.

Stiu ca, pentru a fi fericita, nu imi trebuie mult. Nu am nevoie de averi, nici de piscine sau canapele din piele. Nicidecum de vile mult prea mari, extravagante. Am nevoie doar de un camin ce va emana atata iubire in jur, incat oamenii, animalele si pasarile ce vor trece pe acolo, vor simti cum emotiile pozitive le intra in suflet, mangaindu-le inima si cantandu-le cel mai frumos vals – valsul fericirii.

Imi doresc ca, prin viitarea mea casuta, sa deschid ochii oamenilor si sa le amintesc ca este timpul sa ne intoarcem catre natura, catre simplitate, catre fericire si iubire. Este timpul sa ne respectam, atat unii pe altii, cat si tot ceea ce ne inconoara.

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
8Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasa-mi o amintire :)