Fiecare om are datoria de a-şi ajuta aproapele

Înainte de fi oameni, suntem suflete. Suntem suflete îndatorate altor suflete. Ne suntem datori, unii altora, cu un zâmbet, cu un gând frumos, cu prietenie, cu iubire, cu timp…ne suntem datori să ne ajutăm. Doar aşa arătăm că suntem oameni…doar aşa devenim din oameni, suflete. 

Sursa poza: Google Images.
POZA EDITATA DE MINE, textul imi apartine!

Observ, deseori, cu tristeţe, cum oamenii devin veninoşi, răi, înfumuraţi, obsedaţi de averi.
Observ, deseori, cu tristeţe, cum ochii oamenilor devin din ce în ce mai întunecaţi, mai inexpresivi, mai posesivi şi mai trişti. 

Cred cu tărie că în ochii fiecărui om se oglindeşte sufletul său. Zilnic văd suflete a căror viaţă se stinge; se stinge cu ură, cu probleme, cu ignorare, cu gelozie, cu dorinţă de răzbunare. Oamenii ce le sunt casă acestor suflete uită că li s-a dat cel mai frumos şi valoros dar: darul vieţii. Uită că nu sunt în viaţă din pură întâmplare, ci pentru că au câteva datorii: fiecare om are datoria de a-şi trăi viaţa aşa cum îi dictează inima – pentru că inima ştie înaintea raţiunii pentru ce este omul în viaţă.

Fiecare om are datoria de a-i ajuta pe ceilalţi oameni, de a le încredinţa măcar un zâmbet, o vorbă bună, o îmbrăţişare, o lacrimă, atunci când au nevoie! Fiecare om are datoria de a avea grijă de sufletele care depind de el – fie ele plante, animale, păsări, oameni, gâze! Fiecare om are datoria de a-şi păstra sufletul viu, jovial, bun, răbdător, încăpăţânat în a se ghida după inimă şi conştiinţă.

Sursa poza: Google Images.
POZA EDITATA DE MINE, textul imi apartine!


Adelina Anca F.
Furtuna De Emotii

Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *