Proiect cu năbădăi

Se spune că, atunci când ai cea mai mare nevoie de ceva anume, ei…atunci acel ceva se strică! Şi, cum o problemă nu vine niciodată singură, mă mai trezesc şi cu piciorul în ghips. Să îţi povestesc…s-a întâmplat acum câţiva ani. Câţi exact? Nici eu nu mai ştiu!

Eram în ultimul an de liceu. Mă pregăteam pentru unul din cele mai grele examene la informatică. Aveam de făcut un program, de la A la Z. Conştiincioasă, mă apuc să lucrez la program…o oră trece…apoi două, trei, patru…nici nu ştiu când se face seară şi…laptopul se blochează. Noroc că salvasem programul, ultima dată, cu o oră în urmă. Nervoasă la culme că laptopul nu îşi mai revine, plec până în balcon, ca să fumez. Cum – necum, după ce am fumat, mă întorc, cu aceeaşi nervi, la laptop. 

Cum un necaz nu vine aproape niciodată singur, în drumul meu de la balcon la laptop, pe la jumătate, mă lovesc în pragul holului şi…cad cu piciorul exact sub mine. Cam  20 de minute nu m-am putut mişca de acolo, din cauza piciorului – ah, nici el nu mă mai asculta!

Ce era să fac? După o jumătate de oră am ajuns la laptop. Ce să vezi…încă nu îşi revenise; colac peste pupăză, a trebuit să merg la urgenţe, pentru că de abia călcam pe picior!

Cu nervii cât carul, iau un taxi şi merg la urgenţe. Acolo, am dat de un doctor foarte amabil, drăguţ şi…priceput la calculatoare. Mi-a pus piciorul în ghips, mi-a spus că trebuie să ţin ghipsul o lună şi ceva şi m-a întrebat cum de am ajuns în starea aceasta.

I-am spus, aproape plângând, toată povestea cu laptopul. Doar din cauza lui ajunsesem aşa cu piciorul…sau aşa credeam. Neavând alţi pacienţi la acea oră, doctorul m-a ascultat şi mi-a dat câteva sfaturi:

– Îmi dau seama că acum eşti foc şi pară de supărare. Să ţii minte un lucru: ori de câte ori lucrezi la laptop, nu uita să îţi salvezi, munca, din 10 în 10 minute…sau chiar mai des.
– De acum, aşa voi face! Mi-a fost învăţătură de minte. Dar ce îmi recomandaţi să fac sau să cumpăr, pentru ca laptopul să meargă mai bine?

– Chiar ieri am văzut nişte oferte SSD foarte îmbietoare. Ar fi bine să îţi cumperi unul
– Mmmm…oferte SS ceeeeee?” – întreb şi doctorul râde, dar nu cu răutate.

– SSD. Să îţi explic: SSD sau Solid State Drive este un dispozitiv ce stochează datele. Acest dispozitiv foloseşte memorie solidă. SSD-ul ţine locul unui HDD şi este cu mult mai rapid. De asemenea, va prelungi viaţa laptopului (calculatorului) tău şi îi va mări, cu mult, atât viteza de acces cât şi viteza de transfer a fişierelor şi a aplicaţiilor. Ceea ce este şi mai bine, este faptul că SSD rezistă la şocuri. Neavând componente mobile şi fiind ca un stick, este mult mai rezistent decât HDD.  Aşadar, SSD îţi oferă siguranţă, fiabilitate.
– Am înţeles…sună tare bine. Vreau să îmi cumpăr şi eu, dar…nu ştiu de unde.

– Te voi ajuta chiar acum. Vom da o comandă şi îţi va ajunge acasă în câteva zile. Vreau să accepţi acest cadou al meu pentru tine.
– Mulţumesc, dar…

– Nu accept “dar”! Accept “mulţumesc” şi accept promisiunea ta de a avea, de acum înainte, mare grijă de piciorul tău şi de tine. Promiţi?
– Promit!

Doctorul a intrat un magazin online şi mi-a arătat cum îmi pot alege cel mai potrivit SSD pentru mine.

Sursă poză: http://www.mediadot.ro

Mediadot mi s-a părut magazinul online cu cea mai variată gamă dedicată atât calculatoarelor, cât şi componentelor acestora. Mi-a plăcut foarte mult design-ul acestuia şi faptul că pot găsi, repede, produsele care mă interesează.  Ei, într-adevăr, au pasiune pentru IT.


Am observat cum doctorul a intrat pe oferte SSD Kingston

Sursă poză: http://www.hyperxgaming.com/en/
De acolo, mi-a comandat un SSD tocmai bun pentru ceea ce aveam eu nevoie: SSD Kingston HyperX Savage 2.5 120GB SATA3. Garanţia este de 36 de luni, are capacitate de 120 GB, interfaţă SATA 3, greutate 96 g. Este roşu, exact culoarea care îmi place. Preţul este accesibil şi, norocul meu, l-am găsit la reducere. Sau…norocul celui ce mi l-a cumpărat! 

– Draga mea,comanda este dată. Producul va ajunge acasă la tine, în trei zile. În acest timp, te rog să stai în pat şi să iei medicamentele ce ţi le prescriu. Uite cartea mea de vizită. Cum ajunge SSD-ul, te rog să mă suni şi voi veni la tine, pentru a ţi-l instala în laptop. Îţi voi controla şi piciorul. Ai timp, apoi, să îţi termini proiectul pentru informatică. Până atunci, odihneşte-te.
– Mulţumesc mult! Aşa voi face.

——————————————————————-

Am ajuns acasă cu zâmbetul larg şi cu sufletul liniştit. Parcă nici nu mă mai durea piciorul, atât de fericită eram! Am relizat, atunci, că nimic din toate acestea nu s-a întâmplat fără un motiv: a trebuit să întâlnesc acest om şi a trebuit să învăţ, de la el, o lecţie importantă de viaţă: atunci când dăruieşti din suflet, universul îţi trimite, înmiit, înapoi. Mulţumesc!


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016
Adelina Anca F.

http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *