Clipe frumoase. Amintiri de neuitat.

Am învăţat că, în viaţă, trec mai uşor peste momentele grele atunci când îmi păstrez, în suflet, momente frumoase; clipele în care am simţit că fericirea îmi inundă simţurile şi mă ajută să zbor dincolo de ceea ce pare a fi lumea reală m-au ajutat, întotdeauna, să dansez atunci când, în viaţa mea, a fost furtună. 

O astfel de amintire îmi revine, acum, în minte. Era vară. Anul trecut. Mergeam, la mare, alături de finuţa mea, frăţiorii, tatăl lor,  şi de iubitul meu. Tocmai ne cumpărasem o nouă maşină, roşie ca focul şi cu trapă sus, aşa cum ne plăcea amândorura. Ştiam că aveam un drum lung de parcurs, aşa că am plecat de la 4 dimineaţa. Am dormit, cu o noapte înainte, la finuţi, am făcut toate pregătirile, iar dimineaţa am plecat, cu multe voie bună.

Maşinuţa noastră era plină de iubire şi de fericire; de râsete, de culoare, de copii, de noi. De clipe minunate. Ştiam, amândoi, că aceste clpe urmau să se transforme în amintiri de neuitat; amintiri de aur pentru suflet. Aşadar, am ales să trăim acele clipe, ancoraţi, cu totul, în prezent.

Ţin minte că, dupa ora 9:00, se făcuse foarte cald. Peste 27 de grade la umbră! Am avut mare noroc că, maşina nouă, era prevăzută cu aer conditionat auto ce mergea perfect. Deşi maşina era second – hand, aerul condiţionat era păstrat în stare impecabilă. Tatăl finuţei noastre, mirat de fatpul că ventilaţia merge atât de bine, l-a întrebat pe prietenul meu:

– Cum se face că merge atât de bine aerul cpndiţionat? Ce i-ai făcut? Ştii că de abia mi-am luat carnetul de conducere şi nu prea ştiu multe detalii tehnice.
– Finule, să ţii minte: peste iarnă, instalaţia de climatizare auto poate dezvolta atât mirosuri neplăcute, cât şi bacterii. Înainte de a cumpăra maşina, am cerut să se facă o revizie a instalaţiei, pentru a fi sigur că ventilaţia merge perfect.”

Sursă poză: www.freon-auto.com
“- Aha, am înţeles! Şi…ce mai trebuie făcut? Învaţă-mă cât mai multe, te rog!”
“- Mai ştii că am fost, cu tine, pentru a face o reincarcare cu freon la instalaţia de aer condiţionat?

“- Da! Dar nu mai ştiu la ce firmă ai apelat atunci.”
“- Intră, de pe tabletă, pe site-ul www.freon-auto.com şi acolo ai mai multe informaţii. Ei sunt cei la care am apelat. Dacă te vei duce la ei, să  ştii că au o echipă minunată, ce te va ajuta cu orice informaţie ai nevoie.

Sursă poză: www.freon-auto.com
“- Şi mie mi-au plăcut foarte mult cei de la Freon Auto. Am observat că sunt prompţi, rapizi şi foarte buni în ceea ce fac.”
“- Exact! Să ştii că sunt şi foarte flexibil, deplasându-se la locul în care clientul munceşte sau la el acasă. De asemenea, să ştii că au cel mai bun pret incarcare freon din Bucureşti! Este foarte important să faci, perioadic, o igienizare aer conditionat.”

“- Aşa voi face! În maşina mea nu merge deloc aerul condiţionat şi este tare greu mai ales acum, vara. Căldura îmi dă dureri de cap, iar mirosul din maşină devine insuportabil. Aşa, condusul nu mai este o plăcere, ci devine un calvar. Cum ajungem acasă, mă voi ocupa de igienizarea aerului conţionat.”

Sursă poză: www.freon-auto.com
……………………………………………………………………………

În tot acest timp am ascultat, cu atenţie, ceea ce s-a discutat. Curioasă din fire, am vrut să ştiu cât mai multe despre acest subiect. Cât timp au discutat ei doi, eu m-am jucat cu copiii. Am cântat, ne-am jucat, am vorbit, am râs, am făcut poze şi filmuleţe. 

Nici nu ne-am dat seama când am ajuns la mare. Ţin minte că, din maşină, am alergat direct înspre mare. Aşa, îmbrăcaţi, am intrat în mare, cu o poftă nebună de a-i simţi mângâierea, atingerea, iubire. Copiii au luat o minge mare din maşină şi ne-am jucat acolo, în mare.

Băieţii au pregătit, pe plajă, cearceafurile, şezlongurile, au cumpărat beri, sucuri şi au venit în mare. 

Când am văzut cât de fericiţi erau copiii dragi mie, sufletul îmi râdea. Ştiam că aceasta urma să devină amintirea cea mai frumoasă cu care îmi putea hrăni sufletul, oricând, mult timp de acum înainte.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016
Adelina Anca F.
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *