Legea atracţiei pe…Google

Am învăţat, de-a lungul timpului, că gândul îmi poate fi prieten sau…nu. Ştii, încerc, mereu, să gândesc pozitiv. Atunci când am o dorinţă, îmi imaginez că am, deja, ceea ce îmi doresc. Atunci când am o problemă, îmi iamginez că am răspunsul deja. Că am rezolvarea. 

Gânduri. Ah, ce prietene. Niciodată nu mă lasă la greu. Întotdeauna am avut ceea mi-am dorit. Pentru că am ştiut secretul acestei puteri. Am ştuit cum să îmi dirijez gândurile. 

Nu cu mult timp în urmă, mi-am cumpărat o garsonieră frumoasă foc. Micuţă şi cochetă. Toate au fost bune şi frumoase, mi-au mers ca pe roate, până când…mi-am dat seama că este cazul să iau ceva măsuri de reabilitare, pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică a garsonierei mele iubite. 

Auzisem eu ceva, fugar…despre certificatul energetic, dar, recunosc, nu prea ştiam ce este. Aşadar, am întrebat cel mai la îndemână prieten – Google – despre acest certificat şi…am aflat că certificatul energetic se poate elibera doar de către o firmă specializată, care evaluează performanţa energetică a clădirii. Astfel, după o astfel de evaloare, clădirea se poate clasa de la clasa A (clădiri cu cel mai scăzut consum de energie) până la clasa G (clădiri cu cel mai crescut consum de energie). 

Acum, că îmi era cât de cât clar ce este acest certificat energetic şi de ce este atât de important, mai avem o singură nelămurire…unde găsesc eu secialişti buni pentru a-mi face o astfel de evaloare? Am stat, m-am gândit, am căutat iar pe Google şi…am găsit echipa de la www.avizez.ro.
Sursă poză: https://www.avizez.ro
Mi-a plăcut, în primul rând, faptul că pe site-ul lor am găsit toate informaţiile de care am avut nevoie. Ca un răspuns la problema mea, aceea că nu ştiam ce anume este acel certificat energetic şi ce anume trebuie să fac pentru a îmbunătăţi eficienţa energetică a propriei garsoniere, am găsit această minunată echipă. După ce m-am informat cu atenţie, mi-am dat seama că este foarte important să fac şi un audit energetic
Sursă poză: https://www.avizez.ro
Auditul energetic nu este acelaşi cu certificatul energetic, aşa cum am crezut. Altă informaţie fparte importantă primită de pe site-ul găsit, este aceea că doar auditorii atestaţi gradul I au dreptul să realizeze un astfel de audit. În urma auditului energetic se stabileşte soluţia de reabilitare termică a clădirii.


Informaţiile utile de pe site-ul celor de la Avizez, m-au făcut să realizez că, în viaţa asta, nimic nu este întâmplător. Pentru că mi-am dorit să ştiu, am găsit; am căutat pe Google şi, ca prin farmec, mi-a apărut răspunsul. 

Cu ochii pierduţi în zare, gândul îmi sare la Google. Se aseamănă perfect cu ceea ce noi numim Lgea Atracţiei. În viaţa reală, atunci când îmi doresc ceva – atunci când, altfel spus, trimit un gând în Univers, totul se întâmplă în aşa fel încât dorinţa să mi se îndeplinească. Pe Google, atunci când îmi doresc să aflu ceva, îmi scriu dorinţa, gândul, pe Google (sau pe alt motor de căutare) şi…răspunsul îmi apare. Frumos, nu?

Deodată, gândul îmi zboară de la Google, la…soluţii de îmbunătăţire a eficienţei termice, pentru garsoniera mea cochetă. 

– Universule, oare ce ar trebui să fac pentru a consuma cât mai puţină energie în garsoniera mea?” – întreb eu, cu speranţa cât casa că răspunsul va veni, cumva, la mine….atât de repede cum apare pe Google.

Cum – necum, iată că în mintea mea răsună o voce calmă şi senină. Ce ar fi dacă aş înlocui toate becurile din casă cu becuri economice? Asta o să şi fac! Cred că este cea mai uşoară şi la ndemână soluţie pentru oricine. De asemenea, pentru că tot trebuie să îmi cumpăr frigider, maşină de dpălat şi cuptor cu microunde, le voi alege pe cele din clasele superioare de consum. De asemenea, atunci când nu voi folosi televizotul sau laptopul, le voi ţine închise. Iar atunci când voi încărca telefonul mobil, îl voi ţine închis. La fel de important consider că este să închidem lumina ori de câte ori nu ne este necesară – mai ales pe timpul zilei!

Aceste metode consider că sunt simple şi la îndemână pentru noi toţi, dragii mei. Poate că ceea ce am ales să fac nu este foarte mult dar, dacă toţi am face acest lucru, consumul de energie de pe acest Pământ sa-r reduce considerabil. De ce să nu încercăm, cu toţii, să reducem consumul de energie şi să ne facem viaţa mai sănătoasă şi mai bună? De ce să nu mulţumim Pământului, în acest mod?

Articol scris pentru Spring SuperBlog
Adelina Anca F. 
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *