Suveniruri cu dragoste de ţară

Îmi place să pun suflet în tot ceea ce fac. Îmi place să creez şi ador să ating inimile oamenilor prin tot ceea ce le pot oferi. Ofer zâmbete, sclipiri de speranţă, dăruire, timp, cuvinte binefăcătoare. Ofer…şi aştept mulţumire sufletească.

De când am plecat în altă ţară, mi-am dat seama cât de importantă este păstrarea unui lucru frumos din ţara mea. Mai ales dacă este handmande şi poartă, cu el, o amprentă sentimentală deosebită pentru mine. Probabil că te întrebi de ce mi se pare importantă păstrarea unui astfel de lucru: pentru că îţi oferă puterea necesară pentru a merge mai departe, în viaţă. Pentru a înfrunta geutăţile şi pentru a-ţi şterge lacrimile sufletului. Pentru a readuce curcubeul în viaţa ta şi pentru a reuşi să îţi continui drumul, cu zâmbetul pe buze.

Am descoperit handmade-ul acum ceva timp, atunci când am aflat de magazinul Art&Craft. De atunci, încerc să împletesc acest hobby atât cu dezvoltarea personală, cât şi cu…propria mea ţară, România. 
Sursă poză: http://www.artandcraft.ro
Art&Craft este un magazin de suveniruri româneşti. Primul magazin a fost deschis în februarie 2003, în Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”. Apoi, uşor uşor, s-au deschis şi alte magazine în aeroporturile din Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Craiova şi Bucureşti.

Au o gamă variată de produse, cum ar fi: artizanat, cadouri, produse de purtat, ca de exemplu fi ia românească şi dulciuri. Toate aceste produse sunt create cu pasiune şi cu suflet. Cu dăruire şi cu îndemânare. Astfel, Art&Craft reuşeşte, cu brio, să ducă, dincolo de graniţă, tradiţiile şi valorile româneşti.
Mi-am dorit foarte mult să fac parte din această echipă; sau, măcar, să colaborez cu ei. Nu după mult timp, dorinţa mi s-a îndeplinit: am avut ocazia să creez un obiect handmade, pe care să îl pot vinde în magazinul lor. 
M-am gândit, aşadar, să creez suveniruri handmade ce au legărură cu România şi cu…dezvoltarea personală. 

Am început să creez, pentru colaborarea cu Art&Craft, un tablou din boabe de cafea. Am cumpărat o ramă mare pentru fotografii, am scos sticla şi, pe carton, am început să lipesc boabe de cafea, formând harta României. O dată terminat conturul din boabe de cafea, am pictat, în interiorul hărţii, un peisaj de la Bâlea Lac.

Sursă poză: Google Images
Pe norii albi de pe cer şi pe oglinidirea lor din lac, am scris câteva cuvinte pentru sufletul omului ce va primi acest cadou: “mergi pe jos“, “priveşte cerul“, “hrăneşte animalele“, “ajută“, “zâmbeşte“, “cântă“, “dansează“, “aminteşte-ţi că eşti o minune“, “iubeşte“, “mângâie suflete“, “citeşte“, “spune te iubesc“, “râzi“, “bucură-te du lucrurile mărunte“, “dăruieşte“, “ajută un copil“, “zâmbeşte unui străin“. 

M-am gândit că, prin aceste cuvinte, voi ajuta românul din străinătate (şi nu numai) să îşi amintească faptul că este mult mai mult decât un simplu om. Este, cu adevărat, o minune. O parte din univers. Prin aceste cuvinte lăsate pe suvenir, vreau să ridic moralul oricui le va citi. Vreau să amintesc că sufletul nostru are nevoie de pauză, de hrană, de frumos. 

Am lucrat la acest suvenir punând pasiune, mult suflet şi speranţa că omul ce îl va cumpăra va deveni mai liniştit şi mai împăcat cu propria viaţă. Am mers la magazinul Art&Craft, am dus suvenirul realizat de mine şi, aşa cum mi se întâmplă de obicei atunci când le trec pragul, nu mi-am putut lua ochii de la ale lor produse româneşti

Ador să cumpăr suveniruri. De oriunde mă duc. Pentru mine, ele sunt ca o amprentă sufletească a celor mai frumoase amintiri din acel loc. Am un cufăr frumos, special pentru suvenirurile cumpărate. Ador să le colecţionez. Atunci când am nevoie de frumos în sufletul meu, deschid acel cufăr şi…privesc fiecare suvenir. Îl ating. Observ cum trecerea timpului l-a făcut şi mai frumos; mai valoros, pentru mine. Îmi amintesc. Zâmbesc. Apoi, cu sufletul plin de amintirile ţinute frumos în cufăr, îmi continui drumul în viaţă.

Pentru că urma să plec, iar, din ţară, m-am gândit să cumpăr câteva suveniruri de la Art&Craft, pe care să le fac cadou prietenilor români de acolo. 

Sursă poză: http://www.artandcraft.ro
Mi-a plăcut foarte mult acest magnet de frigider cu arcul de triumf desenat. Mi-a plăcut faptul că magnetul are un design modern şi contemporan. De asemenea, m-a atras albastrul cobalt superb, Arcul de Triumf realizat în relief, precum şi modele albe pictate de jur împrejurul magnetului.

Acest cadou îl voi dărui unei prietene care, la nunta ei, a ales să facă cele mai frumoase poze la Arcul de Triumf.Sursă poză: http://www.artandcraft.ro
Mi-a plăcut enorm de mult şi această ie cu boboci de trandafir. Cămaşa este realizată din pânză de bumbac. 
Atât la mâneci, cât şi la gât, cămaşa se poate strânge cu ajutorul unui şnur roşu. Motivele cămăşii sunt cusute prin tehnica cruciuliţelor. 

Această ie o voi cumpăra pentru o prietenă care iubeşte tradiţiile româneşti şi colecţionează fiecare ie pe care o cumpără sau o primeşte. 

Sursă poză: http://www.artandcraft.ro
Bineînţeles că nu puteam să plec fără ceva dulce, tradiţional. Aceste cornuleţe umplute mi-au adus aminte de copilărie. De momentele în care bunica mea făcea astfel de cornuleţe, umplând casa cu aroma bucuriei şi a iubirii. 

Aceste cornuleţe le voi oferi prietenilor cu care împart căsuţa din străinătate. 
Cu ajutorul Art&Craft, am reuşit să aduc puţin din România şi în Marea Britanie, acolo unde voi duce aceste suveniruri cu dragoste de ţară.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016
Adelina Anca F.
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *