Eşti gelos? Hai la epilat!

De-a lungul vieţii, am învăţat să îmi ascult inima. Am învăţat să dansez pe ritmurile date de ea. De multe ori am ales să acţionez aşa cum mi-a dictat mintea, lăsând inima deoparte. Şi, în timp, nu mi-a fost bine. 

Am încercat, apoi, să acţionez aşa cum mi-a dictat inima, lăsând mintea deoparte. Şi nu…nu mi-a fost bine nici aşa.

Am înţeles, în timp, că viaţa înseamnă echilibru. Viaţa înseamnă atât inimă, cât şi minte. Atât dorinţă, cât şi realizare. Atât lacrimă, cât şi zâmbet. Viaţa înseamnă armonie. Înseamnă, mai presus, de orice, a te iubi, îndeajuns de mult, pe tine. 

Viaţa înseamnă a avea grijă de tine şi de cei din jur. A avea grijă de corpul tău şi…de corpul celorlalţi, dându-le cele mai bune sfaturi.

Nu cu mult timp în urmă, am urmat un curs de cosmetică. Am întâlnit, acolo, oameni minunaţi; profesoara ne-a învăţat atât cosmetica, cât şi lecţii de viaţă. Colegele mele….unele mi-au rămas prietene, pe altele le-am păstrat în inimă; iar restul…le consider doar ca o lecţie de viaţă. Am, de acolo, amintiri din cele mai frumoase. Stau, cu o cană de cafea în mână, şi îmi amintesc de acele vremuri…zâmbesc. Privesc cum aburii cafelei îmi învăluie mintea. Închid ochii; îmi amintesc cum…

…într-o zi, la cursul de cosmetică, a venit vremea să fac practică, pe o colegă, pentru a învăţa cum să epilez cu ceară tradiţională. Aveam aşa emoţii…mâinile îmi tremurau, de parcă nu erau ale mele. Profesoara, văzând ce emoţii am, mi-a spus: 

“- Hai azi! Of, dacă îţi eram clientă, luam aparatul ăla în mână şi mi-o făceam singură!”  

Avea puterea de a masca, întotdeauna, cearta în glume. În acel moment, mi-am spus că ce o fi o fi; şi am început să epilez…Problema era că eu încercam să epilez colega, însă…părul nu vroia să plece de pe corpul ei. Parcă ar fi avut o legătură profundă…de iubire. Am încercat şi am încercat până ce am înroşit-o, pe săraca fată, chiar pe picior. La vedere. Făcuse, deja, rană. 

Norocul meu a fost că acea colegă nu s-a supărat pe mine şi că, atunci când a venit profesoara, aceasta nu a făcut scandel. Din potrivă: s-a uitat la aparat şi a spus că este vina ei. Unul din accesoriile pentru epilat nu mergea. Mai exact, încălzitorul de ceară…nu mai încălzea, îndeajuns de bine, ceara. Atunci am învăţat că, înainte de fiecare tură (în cazul în care mă voi angaja ca şi cosmeticiană), trebuie să verific aparatura din cabinetul de cosmetică.

Profesoara ne-a adus un nou încălzitor de ceară dublu şi m-a rugat să mai epilez o fată. De data aceasta, totul a mers foarte bine!

Sursă poză: Total Pro Beauty

Mi-a plăcut, în mod special, acest încălzitor dublu, pentru că nu mai lăsam colega să aştepte până când se încălzea un nou tub de ceară. Aşa, am vut posibilitatea să am, mereu, ceară încălzită la îndemână.Toate au fost bune şi frumoase, până a doua zi când…de cum am ajuns la curs, colega pe care am epilat-o prima mi-a spus, râzând în hohote, că prietenul ei nu a crezu că are vânătaia de la mine. El a crezut că l-a înşelat şi i-a făcut destul scandal. Mi-a povestit că, după ce au discutat, colega i-a propus prietenului ei să îl epileze cu ceară, ca să vadă, şi el, cum este….cu chiu cu vai, a acceptat şi…s-a ales, şi el, cam cu aceeaşi vânătaie:

“- De fapt, am vrut să îi fac vânătaia aia special. Ca să vadă şi el cum e! A spus că nu va mai fi niciodată gelos din orice. Pare-se că i-am dat o lecţie pe cinste!” – mi-a spus, colega, cu ochii în lacrimi de râs.“- Fată, nebună mai eşti! Dar bine ai făcut!” – i-am spus, râzând, şi eu, în hohote!


Sursă poză: Total Pro Beauty


Articol scris pentru SuperBlog 2015
Adelina Anca F.

http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *