Jocurile şi calculatorul ar trebui să le fie prieteni copiilor, nu duşmani!

Copiii acum, mai mult ca oricând, au nevoie de un echilibru între joaca la calculator şi joaca afară. Din punctul meu de vedere, atunci când vine vorba de joaca la calculator, copiii nu ar trebui lăsaţi să folsoească jocuri cu bătăi, ci jocuri care să le pună inteligenţa, creativitatea şi răbdarea la  încercare.
 
Pe internet există jocuri atât pentru copii mici, cât şi pentru adolescenţi. Eu, dacă aş avea un copil de minim cinci ani, l-aş lăsa, la calculator, minim două ore pe zi; două ore pe care să le petrec şi eu cu el, pe site-uri speciale pentru vârsta lui!
 
Cele mai potrivite jocuri pentru copilaşi sunt acele jocuri online cu puzzle, care îi ajută pe cei mici să îşi exerseze încrederea în forţele proprii, răbdarea, imaginaţia, viziunea. Astfel de jocuri sunt ideale pentru a-i răpi, copilului, câteva clipe…clipe ce le poate petrece, alături de părinţi…jucându-se!
 

Sursă poză: http://www.xjocuri.com/jocuri-puzzle.html

Îmi plac foarte mult şi jocurile care îi învaţă pe copii să fie responsabili. Îi învaţă cum să aibă grijă, de exemplu, de bebeluşi. Cum să îi hrănească, cum să se joace cu ei, cum să petreacă timp cu ei. 
 
Aceste jocuri de copii cu bebelusi sunt ideale pentru copiii ceva mai mari, care trebuie să înveâe, deja, ce înseamnă responsbailitatea. 
Sursă poză: http://www.xjocuri.com/jocuri-puzzle.html
Jocurile şi calculatorul ar trebui să le fie prieteni copiilor, nu duşmani! Depinde doar de părinţi să readucă echilibrul în viaţa propriilor copii, ajutându-i să înţeleagă de ce este bine să se joace atât afară, cât şi , o oră, două, pe zi, la calculator.
 
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *