O zi magică de…feminitate!

Sâmbătă, 14 martie 2015, am fost la un seminar despre feminitate, susţinut de Oana Stoianovici. A fost magic! A fost una din acele zile în care mi-am hrănit sufletul. În care m-am reconectat cu inima mea. În care am reuşit să comunic, într-un fel, cu propriul sufletul. 

O zi de Feminitate, aşa s-a numit seminarul ce a ţinut întreaga zi. De la 9:30 la 18:30. Îmi amintesc cum, în acea zi, m-am trezit de la 5:30 dimineaţa. De ce? Pur şi simplu, nu mai aveam răbdare. Nu mai aveam somn. Vroiam ca timpul să treacă mai repede şi îmi doream să înceapă seminarul. Am avut emoţii cât carul până când am ajuns la Rin Grand Hotel. Până când mi-am ocupat locul, în scaun. Apoi am început, uşor uşor, să mă relaxez. 

Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.ro


Seminarul a fost structurat în cinci…mituri ce au fost spulberate. Astfel, rând pe rând, am realizat că nu am nevoie de nimeni pentru a fi fericită, pentru că m-am născut liberă şi fericită! Recunosc că, deseori, nu sunt fericită eu cu mine. Am senzaţia că, dacă nu am o relaţie stabilă cu un bărbat, nu pot fi fericită. Am senzaţia că, pentru a fi fericită, trebuie să am anumite lucruri sau trebuie să arăt într-un fel. Total greşit! Pentru a fi fericită, trebuie să am, în primul rând, o relaţie stabilă, sănătoasă şi frumoasă cu mine însămi! De abia după ce creez o adevărată relaţie  cu mine, pot crea relaţii fericite cu orice altcineva!


Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.ro


Ce înseamnă să ai o relaţie tu cu tine? Înseamnă să te reconectezi cu inima ta. Înseamnă să te redescoperi, să îţi petreci destul timp tu cu tine, să îţi dai voie să te cunoşti, să înţelegi că tu eşti întreagă şi completă şi că nu ai nevoie de nimeni altcineva pentru a te completa!

În timpul seminarului, Raluca Gabriela Cincu a spus, foarte frumos: nu ştim să facem diferenţa dintre a fi singuri şi singurătate, de fapt!. Mi-am dat seama, atunci, câtă dreptate are! Deseori, atunci când am ieşit din relaţii, m-am simţit singură. Chiar dacă aveam, alături, prietenii, familia, colegii de facultate şi de muncă, eu simţeam că trăiesc în singurătate, doar pentru că nu mai aveam acea relaţie cu un bărbat. 

Am înţeles, pe măsură ce Oana ne explica şi ne învăţa cum să ne reconectăm cu propria inimă şi cum să ne (re)descoperim feminitatea, că trebuie să îmi acord destul timp şi destul spaţiu, pentru a readuce ordinea în sufletul meu. De abia atunci când sufletul îmi va fi în ordine, viaţa mea va curge lin, frumos şi ordonat!

Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.ro


Al doilea mit spulberat a fost acela că iubirea înseamnă jerrtfă de sine! NU, dragele mele! Iubirea este necondiţionată! Şi, pentru a iubi, nu trebuie jertfă! Pentru a iubi, trebuie respect. Trebuie viziune. Pentru că, atunci când iubeşti, vezi în celălalt mai mult decât vede el! Atunci când iubeşti, iubeşti cu sufletul! Aşa cum foarte frumos a spus Oana Stoianovici, numai sufletul te poate duce la sufletul celuilalt! Şi, atunci când două suflete se iubesc, nu există loc de jertfă. Nu există neînţelegere, durere, tristeţe. Există fericire. Este simplu: iubirea înseamnă fericire! Dacă, într-o relaţie, nu eşti fericit/ă, înseamnă că, acolo, nu este iubire!


Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.ro
Al treilea mit spulberat a fost acela că femeia trebuie să le facă pe toate! Iar, NU! Pe această cale, draga mea, ţin să îţi amintesc că şi tu oboseşti. Şi tu eşti stresată. Şi tu, ca femeie, poţi claca! Atunci când simţi că faci şi că dai prea mult într-o relaţie, atunci când devii nervoasă, atunci când sufletul îţi este îngreunat de oboseală, fă-ţi timp doar pentru tine! Timp pentru a sta tu cu tine. Timp în care să te reconectezi cu inima ta. În care să discuţi…tu cu tine. În care să îţi (re)aminteşti cine eşti, unde vrei să ajungi şi…cât valorezi! 

Nu uita că nu eşti “superwomen”! Eşti om, eşti femeie şi ai nevoie de momentele tale de relaxare. De singurătate. Ai nevoie de ajutor din partea familiei. Ajutor în gospodărie, în gătit, ajutor cu copiii. Dacă eşti femeie, nu înseamnă că trebuie să faci tu totul! Opreşte-te şi lasă-i şi pe ceilalţi să realizeze că trebuie să te ajute! Îndrumă-i! Ajută-i să realizeze că trebuie să te ajute…!

Însă, înainte de toate, nu uita că trebuie să înveţi să te iubeşti. Să te respecţi. Trebuie să faci pace tu cu tine şi, apoi, oamenii te vor trata cu iubire şi respect!

Sursă poză: Google Images


Al patrulea mit spulberat a fost acela că sexualitatea se trezeşte în prezenţa unui bărbat, datorită lui! Pentru a fi frumoasă, radiosă, pentru a emana acea sexualitate care să atragă, în mod admirativ, toate privirile înspre tine, nu ai nevoie de un bărbat! Ai nevoie să petreci timp tu cu tine. Ai nevoie să petreci timp tu cu prietenele tale!

Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.roAl cincilea mit spulberat şi ultimul, a fost acela că avem nevoie de relaţii de iubire cu bărbaţii, pentru a fi fericite! NU şi iar NU, draga mea! Crede-mă că nu ai nevoie de nimeni care să te facă fericită. Te-ai născut întreagă şi liberă, de ce îţi cauţi jumătatea? Jumătatea ta este sufletul tău! Jumătatea ta este inima ta! Tebuie doar să îţi dai voie să te reconectezi cu ele! Trebuie să îţi dai voie să te reconectezi tu cu tine!

De abia în momentul în care nu te vei mai simţi singură tu cu tine, în momentul în care tu îţi vei fi suficientă şi  în momentul în care vei fi fericită tu cu tine, vei putea să ai o relaţie frumoasă, armonioasă, bazată pe respect şi pe iubire cu un bărbat! Până atunci…faci doar cercetare!

Sursă poză: Google Images

În timpul seminarului, Roxana Ivănescu, wellbeing coach, ne-a învăţat cum să ne bucurăm de beneficiile unor exerciţii fizice special concepute pentru noi, femeile. 

Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.ro

Am dansat, am făcut gimnastică, m-am reconectat cu propriul centru; mi-am simţit, poate pentru prima dată, inima ca pe…o prietenă care, oricând, are răspunsuri pentru orice întrebare. 

Am plâns, am râs, m-am destăinuit şi am ascultat destăinuiri, m-am descărcat de emoţiile negative, am învăţat cum să îmi circul energiile pozitive. M-am redescoperit ca niciodată până atunci, mi-am simţit sufletul vibrând de fericire şi am avut ocazia să întâlnesc femei minunate!


Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.ro

Mulţumesc, Oana Stoianovici, pentru o zi magică de…feminitate! Meriţi toate aplauzele noastre şi toată admiraţia noastră! 🙂

Sursă poză: www.facebook.com/Oanastoianovici.ro


Adelina Anca F.
Life&Soul
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

2 thoughts on “O zi magică de…feminitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *