Ce este fericirea?

Ce lipseşte omului modern de azi? Fericirea! Liniştea interioară. Respectul de sine. Acum, mai mult ca orice, ne lipseşte acea mulţumire cu noi înşine. Ne lipseşte, de multe ori, imposibilitatea de a ne ierta. Imposibilitatea de a ne împăca noi…cu trecutul nostru. Cu sufletul nostru. 

Se spune, foarte frumos, că frumuseţea şi liniştea interioară se oglindesc în frumuseţea exterioară. Se spune că, un zâmbet, face mai mult decât o primăvară. Zâmbetele oamenilor ar trebui să fie întâlnite la fiecare pas. Liniştea din sufletul lor ar trebui să emane acea căldură unică. Fericirea lor ar trebui să provoace…epidemie! 

Îmi place să merg, des, pe stradă şi să observ oamenii. Şi observ…oameni care au uitat să mai zâmbească. Oameni care, atunci când văd un animal, se strâmbă. Oameni care, atunci când văd copii jucându-se, devin iritaţi din cauza zgomotului. Oameni care nu îşi lasă telefonul din mână aproape niciodată. Oameni care uită că trăim pe o planetă minunată, cu răsăritui, apusuri, flori, copaci, păsări, fluturi…

Stau, câteodată, şi mă întreb, de ce oamenii au uitat că micile bucurii ale vieţii le aduc fericire şi linişte în suflet, nu banii făcuţi cu orice preţ? Stau şi mă întreb de ce oamenii nu îşi mai hrănesc sufletul cu frumosul ce îi înconjoară?

Oricât de greu mi-ar fi, am învăţat că niciodată nu este bine să uit de sufletul meu. Aşa cum corpul trebuie hrănit ca să funcţioneze bine, aşa şi sufletul trebuie hrănit ca să poate funcţiona. Hrănit cu plimbări, cu mici şuete alături de oamenii dragi, cu poezie, cu lectură, cu frumuseţea florilor, cu muzică.

Îmi place foarte mult să am grijă atât de corpul meu, cât şi de suflet. Atunci când vine vorba de aspectul exterior, îmi place să am mare grijă de tenul meu. Folosesc, cu încredere, produsele din gama Gerovital Happiness, de la Farmec. Această gamă poate fi folosită de persoanele care au minim 16 ani. 

Aceste produse îmi aduc, în fiecare dimineaţă, soarele în suflet şi îmi desenează un superb zâmbet pentru întreaga zi.

Sursă poză: www.farmec.ro

Pentru că am ten mixt/gras, folosesc afine! Îmi place foarte mult, pentru că îmi reglează secreţia de sebum, îmi matifiază pielea şi, totodată, are efect antioxidant.

Gama Gerovital Happiness are şi o noutate care, pentru mine, este foarte bine venită: cremele “Color Control” (cc cream) au rolul de a estompa atât imperfecţiunile tenului, cât şi urmele de oboseală. Ele sunt disponibile în trei nuanţe, astfel: deschis, mediu, închis.Zilnic, după ritualul de îngrijire a tenului, asigurat de gama Gerovital Happiness, mă ocup de bunăstarea corpului meu şi de hrănirea propriului suflet. 

Pentru bunăstarea corpului, obişnuiesc să mănânc cât mai natural. Din alimentaţia mea nu lipsesc, cel puţin două fructe diferite pe zi. Nu lipsesc sucurile, făcute în casă, din fructe cu care obişnuiesc să îmi încep ziua. Înainte, eram dependentă de cafea. Acum, dimineaţa, un suc proaspăt de fructe şi/sau de legume, îmi redă energia de care am nevoie pentru întrega zi! 

Nu am fructe preferate pe care le consum, însă am grijă să le “rotesc” în fiecare zi. De exemplu, nu mănânc, două zile la rând, măr şi portocală. Încerc să mănânc, într-o săptămână, fructe cât mai variate. Pentru că, doar aşa, corpul meu îşi ia nutrienţii de care are nevoie şi nu risc să se obişnuiască cu un anumit fel de fruct. 

Obişnuiesc ca, o dată sau de două ori pe sătptămână, să mănânc numai fructe. De asemenea, beau aproximativ doi litrii de apă şi beau ceaiuri neîndulcite. În aceste zile, îmi fac salată de fructe, astfel încât să am o alimentaţie cât mai variată. Astfel, săptămânal, îmi detoxific organismul. 

Fericirea mea nu este…fericire, dacă nu am grijă să îmi hrănesc şi sufletul. Zilnic, îl hrănesc prin muzică. Fie că este clasică, uşoară, dintr-un musical ori modernă, muzica îmi ajută sufletul să vibreze. Zilnic, îmi hrănesc sufletul citind. Plimbându-mă şi observând natura. Privind cerul. Ajutând. Oameni sau animale. Iubind. Lucrând. Zâmbind. Stând alături de oamenii dragi sufletului meu.

Zilnic, îmi educ mintea să vadă frumosul din orice rău. Să vadă partea plină a paharului. Să vadă, întotdeauna, că totul se întâmplă cu un motiv: pentru binele meu!

Viaţa are un farmec aparte, atunci când sufletul, mintea, corpul şi inima sunt în armonie! Tu ce faci, zilnic, pentru a te simţi împlinit/ă şi fericit/ă?

                          Sursă poză: www.farmec.ro
  • Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2015
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *