Promisiuni

Tu câte ptomisiuni ţi-ai încălcat până acum?
Se spune că fiecare dintre noi are deschis, în sufletul oamenilor cunoscuţi, un cont afectiv…iar atunci când îşi încalcă o promisiune făcută unui om, retrage încredere din contul afectiv ce aparţine acelui om…

Sursă poză: Google Images

Atunci când faci o promisiune unui om, trebuie să înţelegi că acel om depinde de tine. Din momentul în care ai promis, speranţele, dorinţele, zâmbetul, fericirea lui depind doar de felul în care îţi vei îndeplini legământul pe care l-ai făcut. 


Da, promisiunea este un fel de legământ! Până la urmă, atunci când spui “promit“, mintea, gura şi ochii trebuie să fie pe deplin de acord! 

Dacă ştii că nu poţi îndeplini ceva, nu promite! Nu aduce, unui om, speranţe deşarte. Pentru că încrederea să câştigă greu şi se pierde foarte repede. Pentru că oamenii depind unii de alţii. Pentru că, atunci când promiţi, acel om nu numai că depinde de tine, ci te vede ca pe un salvator. 

                   Sursă poză: Google Images

Ştii, chiar şi atunci când îţi faci ţie o promisiune trebuie să o respecţi. De ce? Pentru că, dacă nu o vei respecta, încrederea în propriile forţe şi respectul de sine îţi vor scădea. Din ce în ce mai mult. Ori de câte ori îţi promiţi câte ceva, contul tău afectiv aşteaptă. Speră să faci depuneri, însă…de cele mai multe ori se trezeşte cu retrageri. Şi ce te faci atunci când realizezi că nu mai ai de unde să retragi? Ce te faci atunci când nu mai ai încredere nici măcar în promisiunile pe care le faci tu…pentru tine? Cum poţi, în această situaţie, să respecţi promisiunile făcute altor oameni?

                 Sursă poză: Google Images


Este foarte important ca, înainte de a încerca să faci depuneri în conturile afective ale altor oameni, să faci depuneri însemnate în contul tău afectiv. Pentru a-ţi recâştiga încrederea în forţele proprii. Începe cu promisiuni mici. Promite-ţi că, azi, te vei plimba măcar zece minute. Sau că te vei apuca, o dată, de dieta aia. Sau că vei face gimnastică. Sau că vei ajuta un om. Sau că, mâine dimineaţă, te vei trezi la ora stabilită. Promite-ţi şi îndeplineşte-ţi promisiunea făcută ţie!


Menţine bogate conturile afective deschise în sufletul oamenilor. Şi nu uita că propriul tău cont afectiv trebuie menţinut cât mai frumos! Promite-ţi doar atunci când ştii că poţi realiza acel lucru! Te invit ca, de acum înainte, să faci numai depuneri în astfel de conturi, iar retragerile să fie foarte rare!
© Adelina Anca F.
© Life&Soul
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *