NU eşti bărbat atunci când loveşti!

25 noiembrie. Ziua internaţională în care spunem STOP violenţei asupra femeilor! Ziua în care ne amintim că trebuie să ne respectăm aproapele. Femeie sau bărbat. Nu contează sexul! Contează că suntem egali! 
25 noiembrie. Ziua în care ne amintim că “familie” nu înseamnă violenţă!
Dacă eşti bărbat nu înseamnă că ai dreptul să loveşti sau să jigneşti o femeie! Ai dreptul să o iubeşti şi să o respecţi! Ai dreptul să o mângâi.

Dacă eşti bărbat, nu înseamnă că trebuie să îţi consideri soţia servitoare! Trebuie să împărţiţi treburile casnice. Trebuie să o ajuţi. Să îi arăţi că îţi pasă. Să îi arăţi că sunteţi, cu adevărat, o FAMILIE!

Dacă eşti bărbat, nu înseamnă că ai dreptul să ţipi la soţia ta! Ai dreptul să îi zâmbeşti, să îi vorbeşti frumos, să o alinţi.
Dacă eşti bărbat, nu trebuie să îţi sperii copiii şi soţia cu pedepse, bătăi şi ameninţări! Trebuie să îi ocroteşti.
Sursă poză: jurnalspiritual.eu
Familie NU înseamnă ţipete, bătăi, copii abuzaţi, discriminare, jigniri! Familie înseamnă iubire, zâmbete, respect şi ajutor reciproc, încredere, înţelegere, fericire!
Draga mea, dacă el este violent cu tine, NU este iubire! Iubirea NU înseamnă durere! Iubirea înseamnă fericire. Pace. Linişte. 
Dacă te întorci acasă cu frică sau dacă îl aştepţi pe el cu sufletul la gură…de spaimă, NU (mai) este iubire. Dacă rabzi şi încă mai speri într-o minune, află că minunea NU se va întâmpla. Ai grijă de viaţa ta! 
Sursă poză: www.lovethispic.com
Iubeşte-te pe tine, în primul rând. Lasă oamenii care îţi fac rău undeva, în trecutul tău. Fugi de ei, mergi mai departe şi nu privi înapoi. Învaţă să laşi în urmă un trecut pătat de amintiri care îţi fac rău. Schimbă-ţi viitorul! Ia-ţi inima în dinţi, apelează la autorităţi, la prieteni sau la familie şi schimbă-ţi viitorul! Nu îl mai lăsa pe el să îţi conducă viaţa! Nici pe a ta, nici pe a copiilor tăi!

A fi femeie nu înseamnă a lăsa bărbatul să facă ce vrea din tine! Înseamnă că trebuie să fii mândră; să nu (mai) permiţi nimănui să îşi bată joc de tine; să îţi dai voie să trăieşti o viaţă frumoasă, viaţa pe care o meriţi!

Sursă poză: www.satmareanul.ne
© Adelina Anca F.        

© Life&Soul

http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *