Îţi mai aminteşti…atunci când ne scriam?

Deseori gândul îmi fuge înspre copilărie, atunci când îmi plăcea să scriu, fără a avea habar despre internet, mail, fără să scriu mesaje pe telefon, fără să ştiu că, în viitor, voi scrie foarte rar scrisori…

Îmi amintesc cu drag cum, prin clasele primare, probabil prin clasa a şasea sau a şaptea, exista un program în care elevii din România trimiteau scrisori elevilor din Franţa. Bineînţeles că scriam în franceză. Aveam atâtea emoţii atunci când scriam scrisoarea şi, ţin minte, mă străduiam să îi las destinatarului şi nişte desene colorate, alături de textul scris, cu mare drag. Îmi pare rău că nu mai găsesc acele scrisori, mi-ar fi plăcut să le păstrez într-un cufăr cu amintiri preţioase! Imediat ce trimiteam scrisoarea în Franţa, aşteptam, emoţionată, răspunsul. îl aşteptam…şi îl aşteptam…scrisorica mult aşteptată venea atunci când mă aşteptam mai puţin şi o primeam cu atâta căldură şi cu atâta drag, încât o citeam şi o reciteam de nenumărate ori!

Îmi amintesc, cu drag, cum, copilă fiind, atunci când prietena cu care mă jucam cel mai mult pleca la ţară, ne trimiteam, toată vara, scrisori. Îi scriam şi de abia aşteptam răspunsul ei, aşternut frumos pe hârtia împachetată cu mare grijă, hârtie ce îmbrăţişa şi ocrotea o floare de câmp minunată şi un fir verde şi frumos de iarbă, adunate de pe câmpii bogate şi vesele, de la ţară…

Mă gândesc, cu milă, la copiii ce nu au cunoscut emoţia ce te învăluie atunci când primeşti o scrisoare, atunci când aşterni rânduri născute din poveşti, cuvinte, trăiri, lacrimi, zâmbete, iubire, dorinţă…oare aceşti copii nu ar trebui să cunoască şi acest frumos dar ce ni-l putem face unii altora – scrisorile

Sursă poză

Am aflat, de curând, de proiectul Livrez dragoste, un proiect minunat, ce are ca slogan: “Emoţie pe hârtie, magie la destinaţie!“. 
Prin acest superb proiect se doreşte readucerea magiei şi a frumosului în viaţa fiecăruia dintre noi, prin livrarea gratuită a scrisorilor.
Dacă vrei să faci o surpriză pe cât de simplă, pe atât de plăcută, de magică şi de emoţionantă, trebuie doar să trimiţi, online, textul pentru scrisoarea ta (prin site-ul “Livrez dragoste), urmând ca, o mână de oameni minunaţi – voluntari la Livrez dragoste – să transcrie, cu stiloul, textul pe foaie de hârtie reciclabilă, să aleagă un cadou frumos pentru destinatar şi, în sfârşit, să livreze scrisoarea…”din partea unei persoane dragi“.

Eu am apelat la acest serviciu şi am ales să îi fac, unei persoane foarte dragi sufletului meulogodnicului meu – o surpriză. Mi-am dorti să îi fac un cadou special, cu ocazia aniversării a şase ani împreună şi, când am aflat de Livrez dragoste, nu am mai stat pe gânduri: am ştiut că acesta va fi cel mai frumos cadou!
Recunosc că am avut emoţii foarte mari până când scrisoarea a ajuns la destinatar! Ştiam că o să îi placă, însă…am retrăit acele emoţii din copilărie, emoţii ce m-au reînvăţat că cel mai frumos şi cel mai spectaculos cadou nu este unul scump, ci este cadoul făurit din inimă, din iubire, din dăruire. Este cadoul care lasă o amintire de nepreţuit atât celui care l-a dăruit, cât şi celui care l-a primit!

Reacţia logodnicului meu? Din păcate nu am fost lângă el, însă mi-a spus, ulterior: după doar primele cuvinte – “scumpul meu Mihai” – realizez că expeditorul acestei misive nu poate fi altcineva decât scumpa mea logodnică. Continuând să citesc misiva, observ că este o frumoasă scrisoare de dragoste în care scumpa mea logodnică îşi exprimă (pentru a câta oară…!) iubirea nemărginită ce mi-o poartă. Citind, rând cu rând şi frază cu frază, misiva de dragoste, simţeam cum dorul de scumpa mea logodnică pune stăpânire pe întreaga mea fiinţă.

MULŢUMESC, Livrez dragoste, pentru frumosul proiect, pentru zâmbetele şi pentru amintirile de neuitat ce le lăsaţi în urma voastră…!

http://www.youtube.com/watch?v=Rz1HijxR0D8

Sursă poză
© Adelina Anca F.         

© Life&Soul 

http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

2 thoughts on “Îţi mai aminteşti…atunci când ne scriam?

 • April 15, 2014 at 6:56 pm
  Permalink

  A fost unul dintre cele mai frumoase cadouri primite din partea ta. Iti multumesc foarte mult pentru frumoasa declaratie de dragoste asternuta pe aceasta coala de hartie. De foarte multe ori ne-am declarat, verbal, atasamentul unul fata de celalalt, dar in scris de foarte putine ori (nu pun la socoteala mesajele prin telefon sau declaratiile de dragoste transmise prin mediul electronic). Dupa cum spunea latinul: "Verba volant, scripta manent!"

  Reply
 • April 15, 2014 at 6:58 pm
  Permalink

  :* Da, a fost unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care (ti) le-am facut…:) ❤

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *