Elevii de azi sunt adulţii de mâine!

Copiii ar trebui să fie cel mai frumos rod al iubirii dintre doi îndrăgostiţi. Copiii ar trebui să fie binecuvântare, dorinţă, frumuseţe, lumină, speranţă. Din păcate, văd tot mai des copii ce ajung pe lume fără să fie doriţi, fără să fie rod al iubirii şi, ceea ce este şi mai rău, există atâţia copii părăsiţi…!
Atunci când doi oameni vor să devină părinţi, trebuie ca, mai întâi, să fie suficient de maturi, trebuie să îşi dorească acel copil, trebuie să fie siguri că îi pot dărui copilului iubire, fericire, un mediu propice pentru a se dezvolta atât fizic cât şi psihic. Atunci când doi oameni îşi doresc un copil, trebuie să îi poată oferi un cămin, o familie. Trebuie să îl poată învăţa diferenţa dintre bine şi rău şi, nu în ultimul rând, trebuie să fie capabili să îi croiască acelui copil “aripi” cu care trebuie învăţat să “zboare”! “Aripi” croite prin lecţii frumoase de viaţă, prin puterea părinţilor de a fi lângă copil atunci când are nevoie, de a-l învăţa ce înseamnă bunătatea, ajutorul, speranţa, dorinţa de a realiza ceea ce îşi doreşte, fără a răni pe nimeni…
Sursă poză

Fiecare părinte ar trebui să ştie faptul că propriul copil îl copiază zi de zi, clipă de clipă. Aşadar, dacă îţi doreşti ca, de exemplu, el să nu fumeze, dar tu fumezi, fii sigur/ă că al tău copil va fuma! Pentru că modelele copiilor sunt chiar părinţii lor! Părinţii trebuie să se poarte exact aşa cum îşi doresc să se comporte şi copiii lor! Părinţii trebuie să fie conştienţi că sunt modele de neegalat pentru copiii lor!
Elevii pot deveni, cu adevărat, oameni care vor ajuta societatea doar dacă vor cunoaşte adevăratele valori ale unui om. Nu consider că un adult “ajută societatea” având un job bine plătit, o casă mare, maşină, nelipsitele credite la bancă şi…o familie în care certurile dintre părinţi se întâlnesc, zi de zi, cu copiii. Aceşti “adulţi” sunt, pentru mine, doar oameni cu idei şi păreri greşite despre viaţă, idei întipărite din cauza unei societatăţi mult prea intoxicate de rău, de competiţie, de dorinţa oamenilor de a avea din ce în ce mai mult şi de a ajunge din ce în ce mai sus… 
Pentru ca elevii de azi să ajungă adulţii de mâine, adulţi cu idei bune şi frumoase despre ceea ce înseamnă să fii, cu adevărat, om cred cu tărie că societatea trebuie schimbată…puţin câte puţin.
În primul rând, consider că părinţii trebuie să facă prima schimbare, pentru ca elevii de azi că devină adulţii de mâine, adulţi manieraţi, buni, îngăduitori, gata oricând să ajute; adulţi pregătiţi pentru  a-şi trăi viaţa cât mai frumos şi pregătiţi pentru a-şi juca propriul rol în viaţă fără a face rău nimănui şi fără a simţi că trebuie să facă ceva ce sufletul le şopteşte că nu este bine. 
Dacă elevii au un punct de pornire bun şu frumos, într-o familie care pune, mai presus de orice, adevăratele valori ale unui om, atunci ei pot deveni adulţii pe care ne dorim să îi vedem…mâine! Copiii trebuie să înveţe, în primul rând de la părinţi, că trebuie să fie buni, miloşi, pregătiţi să ajute. Trebuie să înveţe că, oricând, pot dărui zâmbete, îmbrăţişări, iubire, timp. Trebuie să înveţe cum să comunice cu cei din jur.
În al doilea rând, consider că şcoala, aşa cum o ştim acum, ar trebui regândită. Întotdeauna m-am întrebat de ce elevii sunt învăţaţi, chiar de pe băncile şcolii, că viaţa este o competiţie şi că trebuie să facă orice pentru a câştiga. Mă întreb deseori de ce copiii sunt obligaţi să înveţe, în şcoală, sute de pagini pe de rost, pentru care primesc o notă, urmând să uite apoi tot ce au învăţat, în loc să înveţe materii despre ce înseamnă să fii, cu adevărat om sau despre valorile sufleteşti ce vor ajuta, cu adevărat, elevii să se maturizeze frumos. 
Copiii, mai ales în şcoala generală, au nevoie, pe lângă orele de română şi de matematică, de multe ore pentru dezvoltare personală, pentru dezvoltarea creativităţii, a socializării şi a capacităţii de a delimita răul de bine
Acest proiect al regândirii şcolii este, în opinia mea, unul dintre cele mai importante schimbări pentru a readuce societatea pe un drum frumos, bun, drept, luminos. 
De asemenea, foarte important pentru elevi este ceea ce văd la televizor. Multe din desenele din prezent instigă copiii la violenţă, la enervare, la jigniri. Copiii trebuie să înveţe, de oriunde, doar cum pot deveni adulţi pregătiţi sufleteşte pentru a-şi trăi viaţa cât mai frumos şi pentru a face bine în mod instinctiv.
Consider că un alt proiect foarte important pentru o societate de mâine formată din oameni care ştiu cum să trăiască frumos, în armonie atât unii cu alţii, cât şi cu natura, este, pe lângă regândirea şcolii şi regândirea religiei! Elevii învaţă, încă de pe băncile şcolii, principiile de bază ale religiei care, dacă avem răbdare să privim în urmă şi dacă privim, cu atenţie, şi în prezent vom observa că ne fac mai mult rău decât bine. Copiii trebuiesc învăţaţi că religia nu înseamnă “păcatul primordial”, în urma căruia bărbaţii sunt mai presus decât femeile, religia nu înseamnă un Dumnezeu care impune frică sau pedepse de neiertat. De asemenea, religia nu înseamnă preoţi, rugăciuni în biserică sau bani daţi pentru “iertarea păcatelor”, ci înseamnă dorinţa de a ajuta oamenii, animalele şi păsările mai puţin norocoase decât noi, înseamnă dăruire, respect, fericire, fapte bune şi, mai presus de orice, înseamnă iubire
Elevii de azi pot deveni adulţii ce vor şti cum să trăiască frumos şi în armonie, doar într-o societate pregătită pentru schimbări majore!
Elevii de azi pot deveni adulţii ce vor ajuta comunitatea, doar dacă vor avea prilejul de a se dezvolta într-o familie şi într-o societate cu principii sănătoase!

  • Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014.
  •  Proba este sponsorizată de Reeija, magazin online care oferă accesorii damă.

© Adelina Anca F.        
 © Life&Soul   
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *