MAREA – dragostea mea!

Poza îmi aparţine © Life&Soul 
Iubesc marea! ADOR marea. Îmi doresc ca în fiecare dimineaţă să admir răsăritul şi să vorbesc cu marea…să îi spun speranţele mele, fericirile şi tristeţile mele; îmi doresc să râd şi să plâng cu marea, să fiu liniştită atunci când şi ea e liniştită, să fiu lângă ea atunci când este mânioasă. Îmi doresc să îmi închei fiecare zi plimbându-mă, pe ţărmul mării, cu persoana dragă sufletului meu. Îmi doresc să umblu, cu picioarele goale, pe nisip; să admir cum, clipă de clipă, marea se uneşte cu nisipul…

Poza îmi aparţine © Life&Soul 

Încă de mică mi-am dorit foarte mult să trăiesc la mare…din păcate, iată că trăiesc în Bucureşti, însă speranţa moare ultima…poate că, în viitor, voi trăi la mare! Până când această dorinţă mi se va îndeplini, aştept nerăbdătoare, an de an, vară de vară, momentul în care voi pleca la mare…însă nu în fiecare an reuşesc să plec din Bucureşti…
Am avut o perioadă în care nu am văzut marea timp de trei sau patru ani…sufletul meu plângea după susurul ei, după valurile ce dansează, împreunându-se, ca într-un vals de basm…sufletu-mi plângea după nisipul ce păstrează aroma iubitei lui, aroma mării…îmi era atât de dor de iubirea dintre nisip şi mare…!
Îmi amintesc cum, într-o zi, plimbându-mă în oraş, destinul m-a dus chiar la CND Turism. “- se pare că am ajuns la o agenţie de turism…cât de mult mi-aş dori să găsesc o ofertă bună, pentru a ajunge la mare!” – mi-am spus, în gând şi, mânată de curiozitate, am intrat în agenţie pentru a afla ce oferte au.
“- Bună ziua!” 
“- Bună ziua, domnişoară! Bine aţi venit la CND Turism – VacanteSpeciale!
“- Aş dori să îmi spuneţi ce oferte aveţi pentru litoral…mă interesează atât ofertele din România, cât şi cele din Europa.
“- Să ştiţi că aţi venit unde trebuia! Pentru început, vă voi prezenta un sejur de şapte nopţi în Creta, Grecia. Preţul sejurului include şapte nopţi de cazare, trei mese pe zi, transport de la aeroport la hotel (în ziua sosirii) şi de la hotel la aeroport (în ziua plecării), ghid pentru limba română, taxele de aeroport, asigurarea medicală şi storno. Cazarea se realizează la hoteluri de 5, 4 sau 3 stele.” 
“- Este o ofertă minunată! Voi plăti chiar acum sejurul! Însă îmi doresc să plătesc pentru două persoane.”
Am plecat de la agenţia de turism emoţionată şi foarte fericită şi, de acum am ajuns acasă, i-am spus logodnicului meu că am o surpriză pentru el. Aflând că vom pleca în Creta, a fost extrem de fericit! Plecarea era peste o săptămână, timp în care ne-am pregătit pentru vacanţa la mare.
Când a venit ziua plecării, am terminat ultimele pregătiri, de abia aşteptând să ajungem la destinaţie! 
După un drum minunat cu avionul, am ajuns în Creta. Ne-am cazat la hotel, am despachetat bagajele şi…chiar dacă era seară şi se întunecase, noi am plecat spre mare, pentru a ne lăsa mângâiaţi şi alintaţi de de valurile maiestuase ale mării.

Poza îmi aparţine © Life&Soul 

A doua zi, ne-am trezit dis de dimineaţă, pentru a admira, pe ţărmul mării, răsăritul soarelui. Spectacolul de lumini ale soarelui mi-a umplut sufletul de căldură şi de bucurie, briza răcoroasă a dimineţii mi-a mângâiat părul, iar nisipul mi-a masat, delicat, tălpile oferindu-mi o energie debordantă. Prezenţa persoanei dragi sufletului meu a reîntregit acest magnific tablou! Marea era martora fericirii şi iubirii noastre sincere. Eram doar noi, marea şi soarele, într-un minunat decor oferit de către natură.
După frumosul răsărit am rămas pe plajă, pentru a ne dezmierda sub razele călduţe ale soarelui, dar şi sub valurile învolburate ale mării. 
Astfel, am petrecut această primă zi bucurându-ne din plin de soare, de mare, de nisip şi de tot ceea ce Creta ne-a oferit.
M-a impresionat faptul că, faţă de litoralul românesc, în Grecia marea este atât de curată şi de cristalină, încât se vede prin ea…mi-a plăcut foarte mult faptul că nisipul este fin şi curat, pe jos nu sunt gunoaie, iar preţurile sunt foarte bune!

Poza îmi aparţine © Life&Soul

În următoarea zi am ales să ne bucurăm de o croazieră mică, dar frumoasă, pentru a vizita Insula Gramvousa.
Insula Gramvousa mi-a plăcut, în mod deosebit, pentru peisajul minunat ce adăpostea plante ocrotite prin lege şi multe păsări. Marea turcoaz şi foarte limpede îmi părea a fi ruptă din alt tărâm, iar nisipul m-a fermecat, observând cât este de fin! Un nisip atât de fin nu am mai întâlnit nicăieri!
Mi-a plăcut enorm şi plimbarea cu vaporul pentru că, până atunci, nu mai fusesem într-o croazieră. 
În următoarele zile, am ales să rămânem în Creta, pentru a ne bucura de magia mării, de zâmbetul soarelui, de spectacolul lunii şi al stelelor ce se reflecta, seară de seară, în mare. Ne-am dorit să ne relaxăm, să ne plimbăm şi să ne bucurăm, cât mai mult, de mare, de nisip şi de soare…

Poza îmi aparţine © Life&Soul

Zilele au trecut foarte repede şi iată că a venit ultima zi din minunatul nostru sejur…o zi specială pentru mine, în urma căriea am rămas cu amintiri de nepreţuit…ajungând pe plajă, scumpul meu s-a gândit să mă transforme într-o…sirenă! Prima dată nu am vrut, însă el a reuşit să mă convingă şi, pentru câteva clipe, m-am simţit…atracţia litoralului! După ce logodnicul meu mi-a “sculptat”, din nisip, o coadă de sirenă, au urmat pozele cu…sirena. A fost haios şi, totodată, această primă surpriză m-a făcut să mă simt specială. Obsevând cu câtă răbdare lucrează logodnicul meu la noua mea coadă de sirenă, am realizat, încă o dată, cât de norocoasă sunt pentru că trăiesc o aşa frumoasă şi specială poveste de iubire!

Poza îmi aparţine © Life&Soul

După ce m-a transformat în sirenă, m-a lăsat câteva minute, pentru a-mi pregăti a doua surpriză. Imediat după ce a terminat de lucrat, m-a ajutat să scap de noua mea coadă de sirenă, m-a luat de mână şi…m-a dus acolo unde marea se uneşte cu nisipul. Când am văzut frumoasa declaraţie de dragoste scrisă în nisip, am fost foarte emoţionată şi, pur şi simplu, nu mi-am găsit cuvintele. Am făcut câteva poze superbei declaraţii, apoi am văzut cum marea a luat cu ea o parte din povestea noastră de iubire…în acel moment, supărată pe mare, am vrut să îi cer ceea ce îmi aparţinea, însă scumpul meu m-a luat în braţe şi mi-a şoptit că, acum, amintirea aceasta va fi doar a noastră şi a mării…mi-a mai spus că, de câte ori vom privi marea, vom şti că ea şopteşte şi iubirea noastră…
Această amintire o păstrez, cu grijă, în cufărul sufletului meu, un cufăr cu amintiri preţioase. Recunosc că “deschid” acest cufăr doar atunci când simt că sufletul meu are nevoie să se reîncarce cu frumos, cu iubire, cu fericire…

Această frumoasă vacanţă nu ar fi fost posibilă fără CND Turism şi, de acum, voi apela la ei pentru a avea cele mai frumoase vacanţe în ţară sau în Europa!

Voi încheia articolul cu două întrebări pentru voi, dragele mele şi dragii mei. Întrebări la care mi-aş dori să îmi răspundeţi, pentru a ne bucura, unii pe aliţii, cu amintiri frumoase şi speciale:
Care este cea mai frumoasă vacanţă de care te-ai bucurat? 
Dar cea mai frumoasă amintire din una din vacanţe?

 • Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014.

© Adelina Anca F.      
© Life&Soul   
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

6 thoughts on “MAREA – dragostea mea!

 • March 17, 2014 at 3:53 pm
  Permalink

  Frumos! Cred ca nu e om caruia sa nu-i placa marea si soarele si voia buna 🙂 Mie personal imi place Turcia, ceea ce ii surprinde pe multi, dar asta e adevarul 🙂

  Reply
 • March 17, 2014 at 8:05 pm
  Permalink

  Multumesc, Calin! 🙂 Crede-ma ca am intalnit oameni care nu agreeaza marea…si nu ma refer la cei care locuiesc la mare!
  Si eu mi-as dori sa ajung in Turcia…pana una alta, nu inteleg de ce multi sunt surprinsi de faptul ca iti place Turcia…:D

  Reply
 • March 19, 2014 at 9:48 pm
  Permalink

  Ne-am potrivit în gânduri!
  Și eu iubesc marea. Valurile. Sunetul ei. E minunată!
  Fain articol!

  Reply
 • March 20, 2014 at 6:59 am
  Permalink

  Multumesc mult, Pishky!
  Intr-adevar, marea este o…intreaga poveste, un basm!
  Ador sa stau ore intregi pe maulu marii si…sa o ascult.
  🙂

  Reply
 • April 8, 2014 at 7:45 pm
  Permalink

  Care este cea mai frumoasă vacanţă de care te-ai bucurat?

  Pe primul loc se situeaza, desigur, sejurul din Creta. Urmat de peregrinarile prin mirifica si fascinanta Romanie.

  Dar cea mai frumoasă amintire din una din vacanţe?
  Pe primul loc este plimbarea cu vaporul din insula Creta la insula Gramvousa, urmata de participarea la Festivalul Medieval din Sighisoara in vara anului 2008.

  Reply
 • April 8, 2014 at 7:55 pm
  Permalink

  🙂 Festivalul din sighisoara, atunci cand ne-am casatorit pentru 3 zile si…am si divortat! :))
  :*

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *