Gânduri (ne)rostite

Mi se pare foarte ciudat cum cursul vieţii poate fi schimbat de nişte banale gânduri…
Mi se pare ireal cum un simplu gând trecător se poate transforma în vorbă…
Mi se pare nedrept cum o simplă vorbă poate schimba clipe ce erau plănuite….clipe ce puteau fi pline de iubire, de frumos, de dragoste devin, într-un moment, clipe de singurătate!
Nu am ştiut, până acum, cât de dureroasă poate fi amintirea momentului în care câteva cuvinte sunt aruncate, cu venin, către persoana dragă…
Nu am ştiut, până acum, cât de dureros este să îi spui persoanei dragi să plece, chiar dacă nu îţi doreşti. Însă şi mai dureros este momentul în care rămâi singur/ă, îţi dai seama că ai greşit şi cauţi chipul persoanei dragi…care, deja, a plecat! Urmează momente, zile, nopţi, în care te învinuieşti, în care te întrebi “ce ar fi fost dacă?“, în care îţi doreşti să dai timpul înapoi, să priveşti în ochi persoana dragă şi să îi spui cât de mult o iubeşti!
Am înţeles, în timp, că a greşi este omeneşte. Avem nevoie de greşeli, pentru a învăţa. Pentru a învăţa când să vorbim şi când nu, pentru a învăţa cum să ne stăpânim emoţiile, pentru a învăţa că nu totul este ceea ce pare. 
În viaţă, este normal să greşeşti, dacă îţi recunoşti greşeala şi dacă îţi înveţi lecţia predată de viaţă!
Am învăţat că unele gânduri este bine să rămână doar gânduri…
Am învăţat că, atunci când sunt supărată, trebuie să am grijă ca gândurile îmbibate cu venin să nu se transforme în vorbe. 
Atunci când treci printr-o perioadă mai grea şi crezi că cineva îţi greşeşte, încearcă să înţelegi de ce a făcut anumite lucruri şi nu îi spune, în acel moment, vorbe pe care le poţi regreta…ai răbdare, lasă timpul să te liniştească, gândeşte-te dacă lucrurile sunt chiar aşa cum le vezi, apoi discută cu peroasa în cauză.  
Dacă nu faci aşa, rişti să răneşti persoane nevinovate şi rişti să te răneşti chiar pe tine! Rişti să destrami o relaţie frumoasă şi rişti să schimbi, într-un singur moment, un destin ce se clădeşte, cu grijă, de ani de zile…
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

2 thoughts on “Gânduri (ne)rostite

 • January 5, 2014 at 3:17 pm
  Permalink

  E urat sa faci greseli care sa strice momente, relatii , poate chiar vieti. Tot gresim si greselile in general se pot indrepta. Iubirea pe care ti-o poarta persoana draga poate trece peste multe, in afara de lipsa dragostei.

  Reply
 • January 20, 2014 at 10:33 am
  Permalink

  O vorba batraneasca spune: "Nu lua decizii cand esti suparat/a sau cand este innorat afara!" Sunt decizii care, mai mult ca sigur, le vei regreta ulterior.
  Tot o vorba din batrani spune: "A gresi e omeneste, a persista in greseala este diabolic dar a ierta este divin!". Cu totii am trecut prin clipe in care am aruncat/am primit cuvinte ce mai tarziu le-am regretat. Unii spun ca "Timpul vindeca orice rana" dar in asemenea situatii consider ca cel mai bun remediu este un regret sincer spus celui ce i-am gresit.
  Si daca cel caruia i-ai gresit te iarta si uita imediat iti dovedeste astfel ca iti este un PRIETEN ADEVARAT!
  Un prieten pe care este bine sa-l ai tot timpul langa tine.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *