Prima zăpadă

Înainte de a citi textul, te invit să asculţi melodia cântată de Tatiana Stepa…o melodie ce îmi e foarte dragă…o melodie ce îmi acompaniază perfect sufletul. 
Tatiana Stepa a fost un artist desăvârşit.  A cântat, ca un înger, muzică folk, muzică ce îmi mângâie inima ori de câte ori am nevoie! 
Păcat că avem artişti excepţionali, care sunt promovaţi (sau mai promovaţi decât atunci când erau în viaţă) după ce nu mai sunt printre noi…

 E iarnă! E frig, zăpadă, bucurie, viscol, dans, covor alb, nea. Sunt colinde, mănuşi pufoase, pulovere călduroase, oameni înfriguraţi, dar cu sufletul mai cald. E ciocolată caldă, ceai aromat, cafea fierbinte cu scorţişoară, măr copt, sobă. Sunt lemne ce trosnesc, ne cântă şi ne încântă simţurile, sunt oameni de zăpadă, fulgi de nea, copii fericiţi, cadouri dăruite din inimă. E Moş Nicolae, Moş Crăciun, Polul Nord. Sunt poveşti spuse la gura sobei, întâlniri cu persoanele dragi, sentimente, iubiri îngropate de zăpadă, tristeţi curăţate de albul pur. Este ninsoare…ninge…cât de frumos ninge! 
Prima ninsoare întotdeauna îmi aduce acea bucurie jovială, o bucurie magică, ce îmi întinereşte sufletul cu cel puţin zece ani! În fiecare an aştept, ca un copil, prima ninsoare; iar atunci când apare, încep să ascult colinde! Ador colindele şi, pentru mine, este minunat să le ascult chiar de la prima cădere a zăpezii! 

Prima zăpadă ar trebui să aducă bucurie, speranţă, zâmbete, căldură în suflete şi…amintiri ale copilăriei! Mi se umple sufletul de bucurie atunci când văd reacţia copiilor, la prima cădere a zăpezii. Îmi zâmbeşte inima atunci când văd oameni cărora primul fulg de nea le-a adus şi primul cadou: un zâmbet minunat! Însă mă întristez atunci când observ oameni cărora primul fulg de nea le aduce o lacrimă…
Deseori, observ oameni care, o dată cu prima zăpadă, devin pesimişti, înfriguraţi, trişti…oameni care merg, pe stradă, cu capul în jos, fără să privească cerul, fulgii jucăuşi de zăpadă sau haina albă ce împodobeşte lumea din jurul nostru. Recunosc, atunci când sunt afară şi viscoleşte şi eu am tendinţa de a mă feri, lăsând capul în jos. Însă îmi dau seama că zăpada nu va sta cu noi o veşnicie…îmi dau seama că nu va ninge mereu, ci doar câteva luni, câteva clipe…îmi amintesc cât de mult am aşteptam să ningă şi îmi găsesc puterea de a lăsa viscolul în urmă şi de privi spre cer…specatolul este minunat! Fulgii de zăpadă par a ne dărui un spectacol pentru care au muncit tot anul, un spectacol pe care l-au repetat de nenumărate ori, pentru ca noi să ne putem bucura de roadele muncii lor!
An de an aştept, cu nerăbdare, momentul în care voi asculta colinde, uitându-mă pe geam cum fulgii de zăpadă îşi danseaza valsul împreună cu vântul.
Aştept cu înfrigurare momentul în care iarna îşi va intra în drepturi şi o să “cadă albă peste destine/ Să nu mai ştie nimeni de mine!” (versuri din cântecul “Dă, Doamne, iarnă” – Tatiana Stepa).
Aştept, nerăbdătoare, momentul în care prima zăpadă mă va surprinde şi îmi va oferi cel mai frumos spectacol!
Aştept momentul în care voi savura o cană de ceai fierbinte, privind cadoul ce ni-l oferă, an de an, iarna:  o zăpadă ca în poveşti!
Fie ca în acest an, zăpada să cadă peste sufletul tău ca un pansament, să îţi aline durerile, lacrimile, nedreptăţile. Să îţi dăruiască acel zâmbet magic, acea bucurie jovială, acea pace de care, fiecare dintre noi, are nevoie!

© Adelina Anca F.  
© Life&Soul

http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

5 thoughts on “Prima zăpadă

 • November 30, 2013 at 11:10 am
  Permalink

  Va ninge din Shakespeare..cu vremelnicie, cu amagiri, cu desprimavarare !

  Reply
 • November 30, 2013 at 2:35 pm
  Permalink

  Eu ma posomarasc la prima ninsoare, as intra in hibernare daca as putea…

  Reply
 • November 30, 2013 at 3:22 pm
  Permalink

  🙂 Eu ador prima ninsoare…! Pentru mine, ninge cu frumusete, cu alb, cu amintiri, cu sarbatori…

  Reply
 • December 5, 2013 at 9:25 pm
  Permalink

  Tu esti unul din oamenii care ofera iernii o alta alura, una magica! 🙂

  Reply
 • December 6, 2013 at 10:10 am
  Permalink

  Iti multumesc, draga mea!
  Imi plac sa ofer o alura magica oricarui moment din viata asta…pentru ca doar o viata avem! Si e magica! 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *