Magia scimbării

Deseori mă trezesc visând o lume altfel…o lume cu mai multă înţelegere, mai multă iubire, mai multă bunăstare, mai mult chef de viaţă. O lume schimbată! Mi-aş dori să schimb lumea, însă realizez că o pot schimba doar cu puterea gândului; doar aşa, pentru că nu pot influenţa nimic din afara fiinţei mele.

Sursa poza: Google Images

Am încercat, însă nu am putut…
…Nu am putut schimba gândurile rele ale oamenilor din jurul meu, nu am putut schimba cursul timpului, nu am putut schimba viaţa fiinţelor care nu au alt cămin decât strada, nu au altă mâncare decât resturile aruncate de câtre oamenii înstăriţi, nu au altă alinare decât mila oamenilor care trec pe lângă ei.
Nu am putut schimba o vorbă rea într-o vorbă bună, nu am putut schimba o palmă într-o mângâiere, nu am putut schimba lacrimi în zâmbete, nu am putut schimba dureri în plăceri.

Am învăţat, după încercări şi eşecuri, că tot ce se află în afara fiinţei mele, este foarte greu de schimbat; este, uneori, imposibil!
Am învăţat că, dacă vreau o lume schimbată, magia schimbării o găsesc doar în mine: trebuie să mă schimb pe mine, trebuie să devin exemplul pe care cei din jurul meu să îl vadă şi să îl însuşească. Trebuie să fiu, eu insămi, schimbarea pe care mi-o doresc în lume.

Sursa poza: Google Images. POZA EDITATA DE MINE. Textul imi apartine.

Îmi doresc o lume mai frumoasă? Trebuie să încep prin a mă percepe pe mine mai frumoasă.
Îmi doresc o lume în care să domine respectul? Trebuie să încep prin a deveni mai respectuasă.
Îmi doresc o lume mai bună? Trebuie să încep prin a deveni mai bună cu cei de lângă mine. Mai înţelegătoare, mai apropiată de oameni, de animale si de flori; mai apropiata de tot ceea ce este viu.
Îmi doresc o lume mai veselă? Trebuie să încep prin a deveni mai veselă, mai jovială, mai zâmbitoare, mai optimistă.
Îmi doresc o lume mai puternică? Trebuie să încep prin a deveni mai puternică.
Îmi doresc o lumea mai miloasă? Trebuie să încep prin a dărui minimum de îngrijire fiinţelor care nu mai cunosc fericirea; fiinţelor care trăiesc la limita sărăciei; fiinţelor care chiar au nevoie de ajutor.
Îmi doresc o lume schimbată? Trebuie să încep prin a mă schimba pe mine!

Doar aşa pot fi un exemplu viu pentru cei din jurul meu; doar aşa pot arăta cât este de benefică o schimbare – demonstrând lumii că sunt mai liniştită, mai împăcată cu mine, mai voioasă, mai veselă, mai răbdătoare, mai…schimbată!

Am învăţat că, atunci când încep să redevin eu, atunci când îmi ascult sufletul şi devin schimbarea pe care vreau să o văd în jurul meu, atrag, către mine, oamenii potriviţi. Oamenii care trăiesc după principii asemănătoare cu alea mele.

Sursa poza: Google Images

Adelina Anca F.
Furtuna De Emotii

Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasa-mi o amintire :)