Valoarea unei clipe

Îmi plac clipele de singurătate. Acele clipe în care îmi dăruiesc timp nepreţuit. Acele clipe în care sunt doar eu cu mine, acele binecuvântate clipe în care îmi pot vorbi doar mie, mă pot certa,  sau pot fi mândră de mine. 

Recunosc, am nevoie de timp, am nevoie să mă cunosc, am nevoie să meditez asupra vieţii mele. Am nevoie, câteodată, de singurătate. Singurătate pe care mi-o apropii ori de câte ori simt nevoia. Singurătate cu care mă împrietenesc şi pe care o preţuitesc, valorificând-o cât ştiu de frumos. 

Timpul m-a învăţat să preţuiesc valoarea fiecărei clipe. Fiecare clipă, fie că o petrec alături de oameni sau doar alături de sufletul meu, are grijă să treacă lăsând în urmă zâmbete sau lacrimi, fericire sau tristeţe, ambiţie sau descurajare, realizări sau idealuri, dorinţe sau vise spulberate, optimism sau pesimism, speranţă sau tristeţe.

Am înţeles, în timp, că fiecare clipă, chiar dacă lasă în urma ei bucurii sau tristeţi, este o clipă magică. Este un dar de care nu toţi oamenii se pot bucura! 

Am observat că fiecare clipă devine cu atât mai valoroasă, cu cât am grijă să învăţ din propriile greşeli şi am grijă ca amintirile frumoase să le închid în cufărul sufletului meu – de acolo, din sufletul meu, ştiu că pot avea acces la cele mai valoroase amintiri; amintiri ale clipelor ce au trecut, lăsând în urmă o văpaie de iubire, de speranţă, de frumuseţe, de bunătate, de veselie şi de optimism. Pentru mine, cufărul sufletului meu reprezintă o cale de evadare din problemele vieţii; o cale de evadare printre cele mai valoroase şi frumoase amintiri ale clipelor ce au trecut, însă nu înainte de a la valorifica…


Iti astept parerea :)

9 thoughts on “Valoarea unei clipe

 • July 31, 2013 at 5:30 pm
  Permalink

  Cat de bine ar fi daca toti oamenii ar admite ca au nevoie sa se cunoasca pe sine si daca ar putea vedea adevaratul sens al timpului… poate nu ar mai crede (cum cred si eu uneori) ca timpul trece pe langa noi si nu ramane nimic important in urma…

  Reply
 • July 31, 2013 at 6:54 pm
  Permalink

  Da, sunt pretioase clipele de singuratate, eu le gasesc din ce in ce mai greu.

  Reply
 • August 1, 2013 at 8:00 pm
  Permalink

  Te aprob suta la suta…chiar in urma cu o ora am scris si eu ceva pe blog in care spun cateva vorbe despre acest subiect, singuratatea ! :))

  Reply
 • August 2, 2013 at 6:37 pm
  Permalink

  Si mie imi place sa pun din cand in cand pauza si sa ma bucur de liniste. Sa uit de tot si sa-mi ofer minute sau ore mie. Sa ajung sa constienz ca lumea sunt eu iar eu sunt lumea. Suna un pic egoist, dar momentele astea imi dau multa putere si energie.

  Foarte frumos ai scris, Adela, bravo!

  Reply
 • August 2, 2013 at 7:03 pm
  Permalink

  @ Tibi, poate ca oamenii, in subconstient, admit ca au nevoie sa se cunoasca mai bine. Pacat ca unii nu recunosc.

  @Spunsieu, incearca sa iti gasesti timp pentru tine. Cateva minute dimineata si cateva minute seara, doar ale tale, vor da roade…

  @ Adrian, "Singurătatea e o supremă voluptate", foarte frumos spus!

  @ Paolla, am citit ce ai scris si imi place.

  @ Razvan, multumesc pentru apreciere. Ca si tine, ador clipele de singurtate si imi gasesc timp pentru ele ori de cate ori simt nevoia. Nu este egoism, este autoaparare a sufletului…:)

  Reply
 • August 2, 2013 at 7:09 pm
  Permalink

  Adela, poate am ocazia sa-ti dau si cateva melodii capabile sa te scoata din corp. Paradoxal, linistea va fi si mai profunda cand le vei asculta. Desi sunt convins ca si tu ai melodiile tale care te rup de lume.

  Reply
 • August 2, 2013 at 7:38 pm
  Permalink

  Razvan, chiar te rog sa le lasi aici, la comentarii, la aceasta postare. Asa, se pot folosi si altii de ele. Am melodiile mele, insa sunt deschisa si catre alte melodii. 🙂

  Reply
 • August 5, 2013 at 9:45 am
  Permalink

  Buna!
  Ma bucur sa iti spun ca ma regasesc in lectura ta. Imi place sa imi pun ideile in ordine, sa imi planific ziua/saptamana/lucrurile, sa ma "cert" cand realizez ca mai bine nu faceam/ spuneam ceva. Imi plac momentele in care ma gandesc la viitor si incerc sa imi fac planuri de cariera, momentele in care imi descopar punctele tari dar si cele slabe!
  Imi place cum scrii!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *