Puterea dorinţelor – un fragment din viaţa mea

Nu lăsa dorinţele să piară, pentru că dacă dorinţele mor, viaţa nu mai este decât o pasăre care nu mai poate să zboare!” (Langston Hughes)
Aceste cuvinte magice m-au învăţat că niciodată nu este prea târziu pentru a-mi transforma cele mai puternice dorinţe în realitate. Mult timp, am crezut că dacă îmi voi ignora dorinţele şi îmi voi ocupa timpul cu altceva, totul va fi bine; viaţa va merge înainte, mă voi resemna cu gândul că nu îmi voi urma niciodată dorinţele, voi alege alte drumuri care, speram eu, mă vor duce spre fericire şi împlinire.
Într-adevăr, viaţa a mers înainte, anii au trecut, eu am mers pe cu totul alt drum decât mi-ar fi plăcut şi, pentru moment, am crezut că voi fi fericită cu această alegere. Fericirea s-a dovedit a fi doar pentru câteva clipe; mi-am dat seama că nu aceasta este viaţa pe care mi-o doresc. Mi-am dat seama că vreau să fac altceva, vreau să am altă meserie, vreau să lucrez cu oamenii, nu cu calculatorul, vreau să fiu psiholog, nu contabil! Am încercat, aşadar, să îmi îndeplinesc acest vis – cel mai important vis, pe care îl am de când eram în primii ani de şcoală – am început să mi-l îndeplinesc, însă…la jumătate, am fost nevoită să îl întrerup. Am crezut, că, dacă voi continua pe vechiul drum, voi câştiga banii necesari pentru a continua cu psihologia.
Am crezut, ca mulţi alţi oameni care preferă să urmeze o meserie bănoasă, în locul meseriei pe care simt că trebuie să o urmeze, că mai importanţi sunt banii. Însă, în timp, am realizat că am făcut o mare greşeală.
Am învăţat că este important să îţi placă meseria pe care ţi-o alegi; am învăţat că este important să mergi, zilnic, la serviciu, cu inima împlinită, cu zâmbetul pe buze şi cu mulţumirea că ceea ce faci, faci cu dragă inimă. Doar aşa, munca ta va ieşi din anonimat. Doar aşa vei obţine cele mai bune rezultate şi, o dată cu realizările, vor apărea şi banii.
Am învăţat că degeaba mi-am ales o meserie bănoasă, dacă nu îmi place ceea ce fac, dacă nu mă regăsesc în acest domeniu.
Am învăţat, de asemenea, că este important să înveţi să ÎŢI PLACĂ CEEA CE FACI, nu să faci, neapărat, CEEA CE ÎŢI PLACE.
Mi-am promis că nu voi lăsa acest vis să piară. Voi lupta pentru îndeplinirea lui şi voi privi, către viitor, cu optimism.
Mi-am promis că voi învăţa să îmi placă ceea ce fac, cu o singură condiţie: voi avea grijă de dorinţele mele. Le voi hrăni, de acum, cu optimism, cu putere, cu voinţă şi cu încrederea că voi reuşi. Le voi spăla cu lacrimi, atunci când voi observa că se vor murdări cu gânduri pesimiste. Le voi îmbrăca într-un voal strălucitor, ce nu le va mai permite să se ascundă nicăieri. Le voi creşte, cu paşi mici, dar siguri. De acum, dorinţele vor deveni copiii mei, pe care îi voi ajuta să crească, să se dezvolte şi sa ajungă la maturitate!

© Adelina Anca F.
© Life&Soul 

http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lasa-mi o amintire :)