Puterea dorinţelor – un fragment din viaţa mea

“Nu lăsa dorinţele să piară, pentru că dacă dorinţele mor, viaţa nu mai este decât o pasăre care nu mai poate să zboare!” (Langston Hughes)

Aceste cuvinte magice m-au învăţat că niciodată nu este prea târziu pentru a-mi transforma cele mai puternice dorinţe în realitate. Mult timp am crezut că, dacă îmi voi ignora dorinţele şi îmi voi ocupa timpul cu altceva, totul va fi bine; viaţa va merge înainte, mă voi resemna cu gândul că nu îmi voi urma niciodată dorinţele, voi alege alte drumuri care, speram eu, mă vor duce spre fericire şi împlinire. Într-adevăr, viaţa a mers înainte, anii au trecut, eu am mers pe cu totul alt drum decât mi-ar fi plăcut şi, pentru moment, am crezut că voi fi fericită cu această alegere.

Fericirea s-a dovedit a fi doar pentru câteva clipe; mi-am dat seama că nu aceasta este viaţa pe care mi-o doresc. Mi-am dat seama că vreau să fac altceva, vreau să am altă meserie, vreau să lucrez cu oamenii, nu cu calculatorul, vreau să fiu psiholog, nu contabil! Am încercat, aşadar, să îmi îndeplinesc acest vis – cel mai important vis, pe care îl am de când eram în primii ani de şcoală – am început să mi-l îndeplinesc, însă…la jumătate, am fost nevoită să îl întrerup. Am crezut că, dacă voi continua pe vechiul drum, voi câştiga banii necesari pentru a continua cu psihologia. Am crezut, ca mulţi alţi oameni care preferă să urmeze o meserie bănoasă, în locul meseriei pe care simt că trebuie să o urmeze, că mai importanţi sunt banii. Însă, în timp, am realizat că am făcut o mare greşeală.

Am învăţat că este important să îţi placă meseria pe care ţi-o alegi; am învăţat că este important să mergi, zilnic, la serviciu, cu inima împlinită, cu zâmbetul pe buze şi cu mulţumirea că ceea ce faci, faci cu dragă inimă. Doar aşa, munca ta va ieşi din anonimat. Doar aşa vei obţine cele mai bune rezultate şi, o dată cu realizările, vor apărea şi banii. Am învăţat că degeaba mi-am ales o meserie bănoasă, dacă nu îmi place ceea ce fac, dacă nu mă regăsesc în acest domeniu. Am învăţat, de asemenea, că este important să înveţi să ÎŢI PLACĂ CEEA CE FACI, nu să faci, neapărat, CEEA CE ÎŢI PLACE. Mi-am promis că nu voi lăsa acest vis să piară. Voi lupta pentru îndeplinirea lui şi voi privi, către viitor, cu sufletul deschis.

Mi-am promis că voi învăţa să îmi placă ceea ce fac, cu o singură condiţie: voi avea grijă de dorinţele mele. Le voi hrăni, de acum, cu optimism, cu putere, cu voinţă şi cu încrederea că voi reuşi. Le voi spăla cu lacrimi, atunci când voi observa că se vor murdări cu gânduri pesimiste. Le voi îmbrăca într-un voal strălucitor, ce nu le va mai permite să se ascundă nicăieri. Le voi creşte, cu paşi mici, dar siguri. De acum, dorinţele vor deveni copiii mei, pe care îi voi ajuta să crească, să se dezvolte şi sa ajungă la maturitate!

© Adelina Anca F.
© Furtuna de Emotii

Sursa poza: Google Images. Text adaugat de mine.

Sursa poza: Google Images. Text adaugat de mine

Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

9 thoughts on “Puterea dorinţelor – un fragment din viaţa mea

 • July 10, 2013 at 11:58 am
  Permalink

  Sa faci ce-ti place. Sa fi bun. Sa fi apreciat si recunoscut.

  Reply
 • July 11, 2013 at 4:58 am
  Permalink

  Succes pe noul drum! Cred foarte tare că dacă îți place meseria ta, pe primul plan sunt satisfacția și împlinirea sufletească; banii sunt pe locul 2. Doar că cei care fac ceea ce le place au toate șansele să devină mulțumiți și pe plan financiar pentru că pasiunea naște calitate și calitatea este atributul expertului.

  Reply
 • July 11, 2013 at 7:57 pm
  Permalink

  Sper din tot sufletul ca vei reusi sa faci ceea ce iti doresti si sa iti placa. Sunt sigura ca vei gasi o cale prin care sa iti multumesti inima si sufletul, si atunci fii sigura ca vei savura fiecare moment. Citeam articolul tau, si ma gandeam ca sunt una din persoanele care isi adora specializarea. Sper doar sa nu mi se micsoreze entusiasmul in timp.

  Reply
 • July 11, 2013 at 8:02 pm
  Permalink

  Admir din suflet oamenii care au ales sa faca ceea ce le place. Felicitari! Daca iti adori specializarea, entuziasmul nu are de ce sa scada. Succes pe mai departe! 🙂

  Reply
 • July 12, 2013 at 1:44 pm
  Permalink

  Atat de multe lucruri ne promitem. Si atat de repede uitam de ele.
  Din cand in cand, in cate un moment de luciditate, ne adcem aminte de ele si schimbam ritmul.
  Frumos ai scris, am citit sorbind fiecare cuvand.

  Reply
 • July 12, 2013 at 3:13 pm
  Permalink

  Va multumesc din suflet pentru aprecieri! Am spus de nenumarate ori aici, pe blog, dar voi mai spune: cand primesc astfel de cuvinte de la cei care imi citesc textele, ma incearca un minunat sentiment. De nedescris in cuvinte. Va multumesc!

  Reply
 • July 24, 2013 at 9:37 pm
  Permalink

  Frumos articolul tau,mai…Sincer,mi-a placut.Si stii de ce mi-a placut tocmai asta dintre toate articolele?Pentru ca si mie mi se intampla sa fiu in aceeasi situatie ca si tine,chiar daca de varsta sunt putin mai frageda:PContinua sa iti duci visul spre indeplinire,indiferent de parerile celor din jur:)Trebuie sa faci ce te atrage inima…De altfel,joburile astea(psihiatru,psiholog,medic,profesor)sunt in ochii mei de mare valoare…Ajuti un om,te simti impacat,ai o satisfactie si mai mare daca iti place ceea ce faci.Tin pumnii si respecte!:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *