Destine diferite

De multe ori, devin pesimistă. Mă întorc în trecut, analizez fapte, oameni, greşeli, şi mă întristez. Realizez că am avut aşteptări prea mari de la viaţă, “aşteptări” care încă aşteaptă să fie realizate. Am dorinţe pentru care începusem să lupt, dar…la care am renunţat; acum, au rămas doar amintiri îngropate în lacrimi, tristeţe şi dezamăgire. Au rămas doar amintiri pe care încerc să le las trecutului.
Mereu am crezut că am puterea de a lăsa în urma trecutul, de a da uitării amintirile neplăcute. “Şi, da! Eu am reuşit!” – îmi spun, încercând să îmi distrag atenţia de la gândurile pesimiste. Însă o altă voce interioară îmi răspunde, fără milă: “Poate că tu vrei să dai uitării unele amintiri, însă trecutul nu îţi va permite! Trecutul face parte din viaţa ta şi te va însoţi întotdeauna“. Incerc sa prostestez, însă îmi pierd curajul în faţa trecutului meu. Ştiu că este parte din mine. Ştiu că are puteri nebănuite.
De-a lungul timpului, am învăţat sa îmi privesc imparţial trecutul, cu greşelile lui, cu “prietenii” pe care, deşi nu îmi doream să îi am, trebuia sa îi numesc “prieteni”, cu iubirile care, la vremea lor, mi-au spulberat cele mai frumoase vise, cu frânturi din viaţă care m-au maturizat când încă mai trebuia să copilăresc.
Când însă mai am gânduri pesimiste, când încă mai sunt nemulţumită de viaţa mea, mă gândesc la oamenii care nici măcar nu visează că ar putea avea ceea ce am eu. Mă gândesc la oamenii care nu au un loc în care să doarmă, care nu au un umar pe care pot plânge, care nu au cunoscut magia unei vorbe bune, spuse din suflet, sau magia unei mângâieri. Mă gândesc la oamenii care trăiesc zile intregi din mila celorlalţi şi la copiii care nu au cunoscut niciodată copilăria.
De abia acum realizez cât sunt de norocoasă! De abia acum îmi dau seama că am avut, poate, mai mult decât meritam; îmi dau seama că am o viaţă frumoasă, am prieteni extraordinari, am un logodnic care mă respectă şi care mă iubeşte şi am in fata un viitor ce aşteptată să fie scris!

© Adelina Anca F.
© Life&Soul
http://lifeandsoulofficialpage.blogspot.com/feeds/posts/default
Daca iti place, da-i un share. 🙂Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Iti astept parerea :)

4 thoughts on “Destine diferite

 • May 28, 2013 at 2:12 pm
  Permalink

  Nimeni nu are puterea sa lase in urma trecutul. Indiferent cat de "in fata" privim, tot ceea ce s-a intamplat in trecut ne influenteaza voluntar/involuntar modul in care cantarim lucrurile in prezent.

  Mi-a placut postarea, interesante idei transmiti pe blog, felicitari!

  Reply
 • May 28, 2013 at 6:05 pm
  Permalink

  Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Este minunat sa vad ca textele mele ajung acolo unde trebuie.

  Reply
 • May 29, 2013 at 1:16 pm
  Permalink

  Cam acesta este telul unui textier de teapa ta. Mie-mi place ce scrii pentru ca ma determina sa privesc dintr-un unghi inedit.
  Bravo, continua!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *